Vakantie Wallis
Vakantie Wallis

Vakantie Wallis

Wie Zwitserland zegt, zegt Alpen. Wist je dat de zuidelijke deelstaat Wallis bijna 50 bergen telt met een hoogte van meer dan 4.000 meter? Wallis is een van de 26 deelstaten in Zwitserland. Naast de hoogste pieken van Zwitserland vind je in Wallis de grootste gletsjers, het grootste warmwaterbad van Europa en het bekende Rhônedal, waar vele heerlijke wijnen vandaan komen. Wallis is niet alleen een zonrijke wintersportbestemming, ook in de zomer is het hier meer dan prima toeven. Niet te evenaren treinroutes, kilometers aan wandelpaden en fantastische fietsroutes wissel je tijdens je vakantie in Wallis af met een dag ontspanning in een kuuroord of een dagje cultuur.

Wallis en cultuur

Elke deelstaat in Zwitserland heeft zijn eigen grondwet, parlement, regering en rechtbanken. Anders dan in de rest van West-Europa betaal je tijdens je vakantie in Wallis met de Zwitserse frank en niet met de euro. Volgens de Zwitser zelf bestaat hét Zwitserland niet, omdat het zo'n ongelooflijk divers land is. Zelfs in deelstaat Wallis, dat door de Rhône in tweeën wordt gesplitst, wordt Duits en Frans gesproken en vind je verschillende karaktereigenschappen terug van onder andere het bergvolk en het dalvolk. Dat maakt Wallis zo'n unieke vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden in Wallis

Wallis piekt met zijn natuurlijke bezienswaardigheden uit boven andere Zwitserse gebieden. Laat je met de trein naar het hoogste punt van Europa brengen, de top van Jungfraujoch, voor een onvergetelijk uitzicht en allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Een andere bijzondere ervaring is de treinrit over de Gornergrat Bahn, die je naar 3.089 meter hoogte brengt. Vanaf hier kun je de Matterhorn, de beroemdste top van de Alpen, goed bekijken. Wil je nog meer treinplezier en neem je de kinderen graag mee op vakantie in Wallis, dan is Swiss Vapeur Parc een must-do. Met de allerkleinsten bezoek je het keurig onderhouden Happyland. Voor een dagje stad ga je naar het zonovergoten Sion, de hoofdstad van Wallis. Je herkent Sion aan de twee 'wachttorens', met op de ene slot Tourbillon en de andere burchtruïne Valeria.

Omgeving

Het beroemde meer van Genève ligt voor een klein deel in deelstaat Wallis, in het noordwesten. De prachtige ligging van dit meer en de ontelbare unieke bezienswaardigheden rondom bezorgen je tijdens je vakantie in Wallis geweldige dagjes uit. Voor de steden hoef je niet per se naar Wallis, maar een bezoek aan de prachtige stad Genève zal je niet snel vergeten. Verken deze stad met de fiets, die je gratis kunt huren.