Vakantie Waadt
Vakantie Waadt

Vakantie Waadt

In het westen van Zwitserland ligt het kanton Waadt. De belangrijkste plaats in Waadt is Lausanne, gelegen aan het pittoreske meer van Genève. Deze historische plaats biedt veel bezienswaardigheden, waaronder delen van Romeinse nederzettingen en een grote gotische kerk. Ook in Vevey en de omgeving van Avenches zijn veel Romeinse overblijfselen te vinden. Vakantie in Waadt biedt voor de natuurliefhebber verschillende prachtige plekken. De meren vormen echte hoogtepunten, net zoals de bergen. Of je nu voor een sportieve vakantie naar Waadt komt of voor een cultureel uitstapje, het is er echt genieten.

Waadt en cultuur

Waadt ligt aan de Franse grens en er wordt voornamelijk Frans gesproken. Het is mogelijk om in het Duits, Italiaans of Engels met de bevolking te praten. In musea worden meerdere talen gehanteerd, zodat je tentoonstellingen en rondleidingen prima kunt volgen. Het kanton kent verschillende culturele bezienswaardigheden. De binnenstad en kerk van Lausanne zijn prachtig om te bezoeken. Op vakantie in Waadt zijn verschillende kastelen te ontdekken. Palais de Rumine, Burcht van Aigle en het kasteel van Chillon zijn enkele kastelen die zijn omgetoverd tot musea. Houd je van kunst? Dan is Musée de l’Élysée een aanrader. En sportliefhebbers halen hun hart op in het Olympisch Museum.

Bezienswaardigheden in Waadt

Op vakantie in Waadt geniet je van veel verschillende bezienswaardigheden. Wil je gezellig een dagje uit met bijvoorbeeld de kinderen, dan kies je voor Sauvabelin Tower, een bijzondere houten toren met dierentuin en wandelpark. Zoo de Servion huisvest bijzondere dieren, waaronder poolwolven, sneeuwpanters, bruine beren, wasbeerhondjes, een Siberische tijger en nog veel meer. En wat dacht je van Zoo La Garenne, waar je onder meer geniet van fascinerende bosbewoners, waaronder uilen, everzwijnen, grijze wolven en wasberen.

Omgeving

De natuur staat in Waadt centraal. De prachtige Jura biedt ruimte om te wandelen, langlaufen en skiën. Een vakantie in Waadt is niet compleet zonder bezoek aan het meer van Genève. Langs het meer loopt een trein, de GoldenPass Line, die je rondom het water brengt. Je kunt er in de zomer heerlijk zwemmen of andere watersporten beoefenen. Aan het water staat een burcht en er zijn pittoreske wandelroutes uitgestippeld. Ook het meer van Neuchâtel is een bezoek waard en biedt plek voor waterrecreatie en wandelingen. De skigebieden van de Jura of Rochers de Naye bieden blauwe, rode en zwarte pistes. Ook zijn er skischolen waar je de fijne kneepjes van het skiën of snowboarden zo onder de knie hebt.