Vakantie Tessin
Vakantie Tessin

Vakantie Tessin

In het zuiden van Zwitserland, aan de zuidelijke kant van de Alpen, vlak bij de grens met Italië ligt het pittoreske kanton Tessin. Het staat ook bekend onder de Italiaanse naam Ticino. De voertaal van het kanton is Italiaans, en er wordt mondjesmaat Duits en Frans gesproken. De plaatsnamen klinken eveneens Italiaans, en tevens het menu in de restaurants heeft vaak een Italiaans tintje. Op vakantie in Tessin biedt vele mogelijkheden. Het bevat veel bergen voor zomerse wandelingen of winterpret op de ski's. Dit biedt mogelijkheden voor een avontuurlijke of sportieve vakantie. Houd je van kunst en cultuur, dan ben je in Tessin ook zeker aan het juiste adres.

Tessin en cultuur

De voornamelijk Italiaanse inslag van Tessin zie je terug in de architectuur en de aanleg van de bijzondere steden. De hoofdstad Bellinzona heeft drie karakteristieke kastelen die je tijdens de vakantie in Tessin niet mag missen. De stad heeft drie kastelen, een historische stadsmuur en binnenstad. Een van de drie kastelen ligt hoog boven de stad en is niet te missen. De burchten zijn te bezoeken. Aan het meer van Lugano ligt ook het Museo delle Culture, waar je meer leert over verschillende culturen, maar ook de Zwitsers/Italiaanse cultuur van Tessin. Liefhebbers van moderne kunst gaan tijdens de vakantie in Tessin naar Musée d’art moderne de Lugano. En een bezoek aan het chocolademuseum in Caslano is zeker aan te raden.

Bezienswaardigheden in Tessin

Een vakantie in Tessin heeft veel leuke en mooie bezienswaardigheden voor je in petto. Te beginnen bij het gezellige Zoo al Maglio, waar onder meer apen, sneeuwpanters, leeuwen, verschillende vogels en boerderijdieren wel heel dichtbij komen. In Melide ligt het Zwitsers miniatuurpark. Maak een reis door Zwitserland uitgevoerd in gedetailleerde miniaturen. Het attractiepark is ruim opgezet en biedt alle bezienswaardigheden van Zwitserland.

Omgeving

Vakantie in Tessin vier je meestal rondom Lago Maggiore of het Meer van Lugano. Deze grote meren bieden veel waterrecreatiemogelijkheden, waaronder zwemmen en varen. Langs het water maak je een mooie wandel- of fietstocht, terwijl je in de omgeving lekker gaat eten. Ook zeer geliefd zijn de dalen Valle Maggia, Valle Verzasca en Valle Blenio. De bergdalen bieden heel veel wandelplezier, maar je kunt er bijvoorbeeld ook klifduiken bij Ponte Brolla. De bergen bieden wandelaars en klimmers prachtige vergezichten over de dalen. Het is ook mogelijk om te skiën, maar de wintersportgebieden zijn redelijk klein. De bergtop van Sighignola en een deel van de Alpen zijn hier het meest geschikt voor.