Vakantie Graubünden
Vakantie Graubünden

Vakantie Graubünden

Graubünden is het grootste kanton van Zwitserland. Er worden maar liefst drie talen gesproken: het Duits, Retro-Romaans en Italiaans. Het Zwitserse district grenst aan Italië, Oostenrijk en Liechtenstein en is vooral in de winter bijzonder in trek bij toeristen. Dit komt vooral door het feit dat het kanton gekenmerkt wordt door een bijzonder interessant landschap met maar liefst 937 bergtoppen, 150 dalen en 615 meren. Skiën, snowboarden, langlaufen en in de zomer wandelen en fietsen langs de meer dan 10.000 kilometer lange routes maken een vakantie in Graubünden het hele jaar door aantrekkelijk. Het gastvrije kanton heeft bovendien veel te bieden op culinair gebied, zodat de inwendige mens niets tekort komt.

Graubünden en cultuur

Wie op zoek is naar cultuur komt tijdens een vakantie in Graubünden gegarandeerd aan zijn trekken. Het drietalige kanton kent een lange geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Jarenlang vormde het kanton de verbinding tussen Noord- en Zuid-Europa. De invloeden van de vele reizen tussen noord en zuid zijn duidelijk terug te vinden in de architectuur en de cultuur. Van Romaanse tot Italiaanse bouwwerken; in Graubünden vind je het allemaal. Kloosters zoals Müstair, Savognin met maar liefst drie barokke kerken en de 525 meter lange Sunniberg-brug herinneren aan lang vervlogen tijden en een zeer rijke historie.

Bezienswaardigheden in Graubünden

Een reis door de Zwitserse bergen brengt bezoekers langs tal van historische, culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. Aanraders zijn onder andere het Zwitsers Nationaal park, met een gevarieerde flora en fauna en een rit met de Rhätische Bahn, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Tijdens de rit geniet je van het spectaculaire uitzicht van het steeds veranderende berglandschap. Authentieke bergdorpen met hun eigen tradities worden trouw in stand gehouden en vormen een bezienswaardigheid op zich. Vergeet vooral niet tijdens de vakantie in Graubünden een kijkje te nemen bij de Rijnkloof (de Grand Canyon van Graubünden), de fonteinen in Arosa en Sankt Moritz.

Omgeving

Grenzend aan verschillende landen en andere kantons van Zwitserland vormt Graubünden een goed uitgangspunt voor korte tripjes naar onder andere Italië en Liechtenstein. Ook hier is de natuur het eerste dat bezoekers tijdens een vakantie in Graubünden opvalt. Makkelijk en snel bereikbaar per auto en in sommige gevallen zelfs te voet of per fiets. In de winter blijven vooral de besneeuwde bergen erg in trek bij sportieve bezoekers, zowel jong als oud.