Vakantie Berner Oberland
Vakantie Berner Oberland

Vakantie Berner Oberland

In het kanton Bern in Zwitserland ligt een prachtig alpine gebied genaamd Berner Oberland. Het loopt door verschillende regio’s en biedt adembenemende vergezichten, en ook de Thuner- en Brienzersee zijn prachtig. Hoewel het gebied zich uitstrekt over verschillende regio’s voelen de bewoners zich echt Oberlanders. Dat is overgebleven, zelfs nadat Napoleon de kantons Bern en Oberland aan elkaar koppelde. Vakantie in Berner Oberland biedt veel plezier voor jong en oud. Zo kun je er lange wandel- en fietstochten maken. Of deelnemen aan waterrecreatie bij de verschillende bergmeren. En zodra er een pak sneeuw ligt op de bergtoppen kun je er geweldige afdalingen maken op ski’s of snowboard.

Berner Oberland en cultuur

De bergen van Berner Oberland is de plek waar het alpinisme is ontstaan. De eerste expeditie had de top van de Jungfrau als doel en werd in 1811 ondernomen. Tot op de dag van vandaag kun je er alpine expedities ondernemen. In Grindelwald is er een museum gewijd aan de skihistorie. Het gebied kent overigens veel zogeheten Heimat-musea die meer vertellen over de geschiedenis van de streek. Kinderen vinden het geweldig in het Openluchtmuseum Ballenberg bij Brienz. Maar bezoek tijdens de vakantie in Berner Oberland ook zeker het Tropenhuis in Frutigen en het Museum voor Klokken en Mechanische Muziekinstrumenten in Oberhofen.

Bezienswaardigheden in Berner Oberland

Naast musea en het alpinisme zijn er nog andere bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens de vakantie in Berner Oberland. Er zijn kastelen, waaronder Schloss Oberhorfen, Schloss Thun en het Schlossmuseum in Spiez. Wil je van het uitzicht genieten, dan ga je naar het uitkijkpunt van Harder Kulm. Of bezoek de Giessbach watervallen bij Brienz. Ook dat is een mooie plek voor natuurliefhebbers. Heb je zin om een dagje naar een dierenpark te gaan? In het Grindelwald ligt Alpenvogelpark Ischboden, waar je geniet van inheemse en exotische vogels.

Omgeving

Samen op vakantie in Berner Oberland biedt veel moois om te gaan bekijken, maar er is in de vrije natuur ook veel te doen. Trekt alpinisme je? Trek dan de bergschoenen aan en ga op expeditie met een gids. Op de bergmeren is veel waterrecreatie mogelijk, waaronder zeilen en zwemmen. In de winter kom je om te skiën of snowboarden. Om alle mooie bergtoppen en natuurgebieden te bereiken neem je een van de verschillende kabelbanen. Ieder bergstadje heeft wel een eigen kabelbaan. In de winter zijn er ook veel stoeltjesliften en skiliften om de pistes te bereiken. Voor beginners, gevorderden en kinderen zijn er verschillende afdalingen om van te genieten.