Vakantie Zwitserland
Vakantie Zwitserland

Vakantie Zwitserland

Het landschap van Zwitserland kenmerkt zich door bergen, bossen, wijngebieden, valleien, meren en rivieren. Het natuurschoon maakt een vakantie in Zwitserland een zeer aantrekkelijke bestemming voor de natuurliefhebber. Je maakt het daarbij zo ontspannend of zo actief als je zelf wil. In de zomer kan je er heerlijk wandelen en klimmen, en in de winter is het de uitstekende plek om te skiën en snowboarden. De meren en rivieren bieden dan weer veel faciliteiten voor watersport. Grote steden als Bern, Zürich en Genève bieden de mogelijkheid om te shoppen, musea te bezoeken en van heerlijke gerechten te genieten in de vele restaurants.

Zwitserland en cultuur

De inwoners van Zwitserland zijn zeer gesteld op tradities en authentieke gebruiken. Je zult deze oude gewoontes waarschijnlijk wel tegenkomen tijdens je vakantie in Zwitserland: het alpenhoornblazen, jodelen en schwingen (een soort van worstelen). Zwitserland is verdeeld in vier cultuur- en taalgebieden. Het land in namelijk omgeven door Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. De verscheidenheid in tradities is daarom zeer divers. Elke regio heeft ook in de keuken zijn eigen specialiteiten, dus er is meer te eten dan de bekende Zwitserse rösti, kaasfondue of chocolade. Elke grote stad heeft met haar karakteristieke gebouwen een compleet andere uitstraling.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

Breng tijdens je vakantie in Zwitserland een bezoek aan de imposante natuurgebieden. De Matterhorn is de bekendste berg van Zwitserland, maar hij is lastig te beklimmen. Je kunt hem het beste bewonderen en fotograferen vanaf de berg Klein-Matterhorn die makkelijk te bereiken is met een kabelbaan. Nog meer schitterende natuurspektakels zijn de gletsjers bij het Jungfrauhoch waar je met een treinexcursie naartoe kunt. In Zwitserland worden nog vele ambachten op traditionele wijze uitgevoerd. Het maken van horloges, houtsnijwerk, klokgieten en weven zijn slechts enkele voorbeelden. Je kunt het allemaal bekijken en zelf uitproberen in het Zwitserse openluchtmuseum Ballenberg in het Berner Oberland. Proef de echte Emmentaler kaas bij een van de vier historische Emmentaler kaasboerderijen in het dal van de rivier de Emme.

Omgeving

Elke regio heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken, maar de natuur heeft overal de bovenhand. De grootste stad van het land Zürich ligt in het noorden, in de Zwitserse Hoogvlakte. Daar bevindt zich ook de Zürichsee, een van de grootste meren van Zwitserland. Iets meer ten zuiden ligt de regio Berner, een deel van de Alpen met de bekende bergen Eigner, Mönch en de Jungfrau. Volledig in het zuiden bevinden zich de hoogste bergen in de regio Wallis. Prachtig en indrukwekkend is daar ook het meer van Genève, de wijngaarden en de vele kastelen. Wil je de natuur even afwisselen met cultuur? Bezoek tijdens je vakantie in Zwitserland dan ook de Bondsstad Bern.

Vakantie Zwitserland