Vakantie Ras al Khaimah

Ras Al Khaimah betekent "top van de tent", een letterlijke verwijzing naar de locatie op de noordelijke punt van het schiereiland van de Verenigde Arabische Emiraten. Ras al Khaimah grenst aan de oostelijke zijde aan Oman. Na 7.000 jaar aan rijke geschiedenis – en ooit één van de belangrijkste handelsgebieden ter wereld – zijn die tenten uitgegroeid tot een levendige, moderne bestemming die wordt omgeven door de bergen, verbonden door de woestijn en bediend door de zee. Op slechts 45 minuten rijden vanaf de Dubai International Airport en met een gemiddelde temperatuur van 26 °C in januari, is dit de perfecte plaats om even naartoe te vluchten voor wat winterzon en onvergetelijke ervaringen.

Vakanties in Ras al Khaimah 4

Plaatsen in Ras al Khaimah

Populaire plaatsen in Ras al Khaimah

Ras al Khaimah en cultuur

Ras al Khaimah wil haar bezoekers een uitzonderlijke vakantie laten beleven en hen een authentiek voorproefje geven van de Verenigde Arabische Emiraten. De meer dan duizend jaar oude geschiedenis heeft het unieke karakter van Ras Al Khaimah gevormd. De drie natuurlijke ecosystemen, met de bergen, woestijn en de zee zijn ook bepalend geweest voor het culturele erfgoed.

Een gemiddelde dag kan starten met een wandeling op Jebel Jais, met 1900 m de hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten, om vervolgens af te dalen naar de prachtige woestijnduinen voor de lunch in een authentiek Bedoeïenenkamp en eindigen met duiken naar parels en het eten van verse zeevruchten aan de Perzische Golf.

Na een actieve dag met vliegende valken, trekkende antilopes, ziplinen door diepe ravijnen, mountainbiken over dammen en langs het weelderige groen van de oases of stuiten op handgemaakte keramiek op de plaatselijke dorpsmarktjes, is het nu tijd om te ontspannen.

Winkelen en uitgaan in Ras al Khaimah

Natuurlijk kun je uitwijken naar het overweldigende Dubai om te winkelen in de grootste mall ter wereld. Maar wist je dat je in het oude centrum van Ras al Khaimah nog een traditionele 'souq' vindt? Dit is een openluchtbazaar waar specerijen, etenswaren en veel snuisterijen worden verhandeld. Dichtbij de souq vind je straatjes met traditionele winkeltjes en werkplaatsen voor een complete winkelervaring. Ook Ras al Khaimah heeft een hypermoderne mall, namelijk de RAK mall. Wil je uitgaan tijdens je vakantie in Ras al Khaimah, kies dan voor de bar bij het resort of drink een lokaal drankje tijdens je wandeling over de boulevard.

Eten en drinken in Ras al Khaimah

Het bekende lokale vruchtendrankje met ijs wordt Falouda genoemd en is een welkome verfrissing in de hitte. Alcohol is, ondanks het islamitische regime, wel verkrijgbaar in de meeste hotels. De bevolking drinkt thee en koffie 'qahwa'. Kies tijdens je vakantie in Ras al Khaimah eens voor een traditioneel Arabisch restaurant buiten je hotel. De keuken is een mix van de Afrikaanse, Europese, Aziatische en Arabische keuken. Proef daarbij de zoetste dadels en de fijnste kruiden. Andere wereldkeukens, zoals de Indiase, zijn ook erg goed vertegenwoordigd in de Verenigde Arabische Emiraten.

Taal

De officiële taal in de Verenigde Arabische Emiraten is het Arabisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Verenigde Arabische Emiraten heeft als betaalmiddel de Dirham. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor de Verenigde Arabische Emiraten heb je een visum nodig welke je na aankomst gratis in je paspoort gestempeld krijgt. Dit visum is 30 dagen geldig. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke na aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor de Verenigde Arabische Emiraten zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in de Verenigde Arabische Emiraten is 220-240 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 3 uur later.

Alarmnummer

De Verenigde Arabische Emiraten heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 999, voor ambulance 998 en voor brandweer 997.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/verenigde-arabische-emiraten/

Kraanwater

Het kraanwater in de grote steden van de Verenigde Arabische Emiraten is veilig te drinken.

De temperatuur in Ras al Khaimah

Best beoordeelde vakanties

Hotel The Cove Rotana Resort & Spa


9.2

26 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel The Cove Rotana Resort & Spa

Hotel Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa


8.1

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa

Hotel Rixos Bab Al Bahr


8.2

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Rixos Bab Al Bahr

Foto's en Video Ras al Khaimah

 • Vakantie Ras Al Khaimah 2
 • Vakantie Ras Al Khaimah 3
 • Vakantie Ras Al Khaimah 4
 • Vakantie Ras Al Khaimah 5
 • Vakantie Ras Al Khaimah 6
 • Vakantie Ras Al Khaimah 7
 • Vakantie Ras Al Khaimah 8
 • Vakantie Ras Al Khaimah 9
 • Vakantie Ras Al Khaimah 10
 • Vakantie Ras Al Khaimah 11

Reistijd naar Ras al Khaimah

 • Vlucht vanaf Amsterdam: 07:00 uur
 • Transfertijd naar Ras al Khaimah: 01:30 uur

Waarom Neckermann?

 • Omboekgarantie
 • 5 dagen bedenktijd
 • Kies je kamer
 • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook