Vakantie Fujairah

Fujairah is een sfeervolle havenstad die behoort tot de Verenigde Arabische Emiraten. Van de zeven emiraten is Fujairah het minst ontwikkeld op het gebied van olie. Daarom moet dit emiraat het voornamelijk hebben van toerisme en andere exportproducten. Het bijzondere aan een vakantie in Fujairah is de kustlijn met zijn prachtige zandstranden en helderblauwe water. Alle vormen van watersport zijn hier dan ook mogelijk. Ben je op zoek naar een zonnige strandvakantie, maar moet het ook geen 40°C zijn? Reis dan naar Fujairah tussen november tot maart, want alleen dan vermijd je de heetste zomermaanden. Het openbare vervoer is nog niet zo uitgebouwd, dus hou het nummer van de taxicentrale bij de hand.

Vakanties in Fujairah 1

Plaatsen in Fujairah

Populaire plaatsen in Fujairah

Fujairah en cultuur

Omdat Fujairah nog maar sinds 1952 een onafhankelijk emiraat is, kent deze bestemming geen lange geschiedenis. Toch zijn er wel een aantal culturele hoogtepunten van langer geleden die je niet mag missen wanneer je op vakantie in Fujairah bent. De oudste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, de Al Bidyah Mosque, stamt reeds uit 1446 en beschikt over vier adembenemende koepels. De hoofdstad is rustig en schoon en bestaat volledig uit laagbouw, mooie fonteinen en magische beelden. Ook zijn er een aantal musea, fraaie oude gebouwen en een imposant fort.

Winkelen en uitgaan in Fujairah

In Fujairah vind je drie belangrijke toeristische gebieden: Ain al-Gamoera, Ain Al Mazhab en Al Wurrayah, alledrie beschermd. Ieder jaar komen duizenden vakantiegangers naar deze gebieden om te genieten van een heerlijke welverdiende vakantie. Naast de prachtige baaien met helderblauw water kun je er ook goed shoppen en uitgaan. Echte winkelliefhebbers mogen de vrijdagmarkt op de grens met Sharjah absoluut niet missen. Ook zijn hier tientallen winkelcentra, boetiekjes en galerijen te vinden voor de nodige souvenirs en aankopen. Uitgaan tijdens je vakantie in Fujairah doe je ook in deze toeristische plaatsen.

Eten en drinken in Fujairah

De gebieden Ain al-Gamoera, Ain Al Mazhab en Al Wurrayah zijn tevens dé plekken waar je moet zijn voor een lekker hapje en drankje in een sfeervol restaurant. Hier kun je terecht voor zowel lokale als internationale gerechten. Bezoek tijdens je vakantie in Fujairah een luxe restaurant waar ze Midden-Oosters eten serveren of ga juist voor verse vis en zeevruchten. Omdat Fujairah een havenplaats is, is het gebied gespecialiseerd in vis en zeevruchten. Liever wat anders? Loop dan door de gezellige straatjes van bijvoorbeeld Ain al-Gamoera en schuif aan in een Italiaans of Thais restaurant.

Taal

De officiële taal in de Verenigde Arabische Emiraten is het Arabisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Verenigde Arabische Emiraten heeft als betaalmiddel de Dirham. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor de Verenigde Arabische Emiraten heb je een visum nodig welke je na aankomst gratis in je paspoort gestempeld krijgt. Dit visum is 30 dagen geldig. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke na aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor de Verenigde Arabische Emiraten zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in de Verenigde Arabische Emiraten is 220-240 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 3 uur later.

Alarmnummer

De Verenigde Arabische Emiraten heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 999, voor ambulance 998 en voor brandweer 997.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/verenigde-arabische-emiraten/

Kraanwater

Het kraanwater in de grote steden van de Verenigde Arabische Emiraten is veilig te drinken.

De temperatuur in Fujairah

Best beoordeelde vakanties

Hotel Le Meridien Al Aqah Beach Resort


9

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Le Meridien Al Aqah Beach Resort