Vakantie Dubai

Dubai, het rijkste land van de Verenigde Arabische Emiraten, is een land waar je geweest moet zijn. Het heeft ruim 2 miljoen inwoners en kent een warm woestijnklimaat. Zo kan het er in de zomer maar liefst 40 graden worden en wordt het in de winter niet kouder dan 15 graden. Je kunt er dus het hele jaar op vakantie. Een vakantie in Dubai staat daarnaast in het teken van zeer hoge gebouwen en heel veel luxe. Ook nieuwsgierig geworden wat Dubai nog meer te bieden heeft?

Vakanties in Dubai 23

Plaatsen in Dubai

Populaire plaatsen in Dubai

Dubai en cultuur

Het land kent een multiculturele samenleving en het officiële geloof is de islam. Zo kun je hier zowel traditioneel geklede moslims op straat zien lopen, maar ook westers geklede mensen. Kleding is ook echt een punt waar men op moet letten in Dubai. Bij sommige locaties word je bijvoorbeeld geweigerd als je niet aan de kledingvoorschriften voldoet. Er zijn geen strenge kledingvereisten, maar men dient wel gepast gekleed te zijn. In dat opzicht is de cultuur in Dubai iets minder vrij dan hier in Nederland.

Winkelen en uitgaan in Dubai

Dubai is een wereldstad en staat garant voor veel shoppen. Het winkelaanbod is bovendien heel divers. Je vindt er de grote, moderne winkelketens, waar alle luxe en grote merken te koop zijn, maar ook traditionele winkels, voor de nodige souvenirs. In die winkels vind je de traditionele waterpijp, wierook en natuurlijk Arabische kleding. Na het winkelen kun je uitgaan tot in de laatste uurtjes bij diverse bars, lounges en clubs. Dubai heeft een bijzonder aanbod aan uitgaansgelegenheden, waar de rooftop-restaurants en -bars een uitstekend voorbeeld van zijn. Zeer de moeite waard.

Eten en drinken in Dubai

Arabisch eten zul je overal kunnen tegenkomen in Dubai. Mocht je nog niet echt bekend zijn met deze keuken, dan is het een aanrader om een keer aan te schuiven bij een Arabisch buffet. Die worden regelmatig georganiseerd in diverse restaurants. Bekende gerechten in Dubai zijn onder andere hummus, taboulé en de unieke vleesspiesen. Uiteraard speelt de ramadan een belangrijke rol in Dubai. Ga je tijdens de vastenmaand op vakantie naar Dubai, dan moet je er rekening mee houden dat er veel restaurants en cafés gesloten zullen zijn. Alcohol is in Dubai echter wel te verkrijgen, maar wel alleen in in restaurants en discotheken. Supermarkten verkopen geen alcoholische dranken.

Taal

De officiële taal in de Verenigde Arabische Emiraten is het Arabisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Verenigde Arabische Emiraten heeft als betaalmiddel de Dirham. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor de Verenigde Arabische Emiraten heb je een visum nodig welke je na aankomst gratis in je paspoort gestempeld krijgt. Dit visum is 30 dagen geldig. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke na aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor de Verenigde Arabische Emiraten zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in de Verenigde Arabische Emiraten is 220-240 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 3 uur later.

Alarmnummer

De Verenigde Arabische Emiraten heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 999, voor ambulance 998 en voor brandweer 997.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/verenigde-arabische-emiraten/

Kraanwater

Het kraanwater in de grote steden van de Verenigde Arabische Emiraten is veilig te drinken.

De temperatuur in Dubai

Best beoordeelde vakanties

Hotel Mövenpick Ibn Battuta Gate


9.4

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Mövenpick Ibn Battuta Gate

Rove Downtown Dubai


0

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Rove Downtown Dubai

Hilton Dubai The Walk


9.9

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hilton Dubai The Walk

Foto's en Video Dubai

 • Vakantie Dubai 2
 • Vakantie Dubai 3
 • Vakantie Dubai 4
 • Vakantie Dubai 5
 • Vakantie Dubai 6
 • Vakantie Dubai 7
 • Vakantie Dubai 8
 • Vakantie Dubai 9
 • Vakantie Dubai 10
 • Vakantie Dubai 11

Reistijd naar Dubai

 • Vlucht vanaf Amsterdam: 07:00 uur
 • Transfertijd naar Dubai: 00:20 uur

Waarom Neckermann?

 • Omboekgarantie
 • 5 dagen bedenktijd
 • Kies je kamer
 • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Dubai

Rixos The Palm Dubai Hotel and

€ 1.260p.p.

Vertrek 04-09-2019
8 dagen
Half pension

Rixos The Palm Dubai Hotel and

Atlantis The Palm

€ 1.827p.p.

Vertrek 14-09-2019
8 dagen
Half pension

62 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Atlantis The Palm

Anantara Dubai The Palm Resort

€ 1.201p.p.

Vertrek 14-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Anantara Dubai The Palm Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook