Vakantie Ajman

Ajman ligt aan de zonnige Perzische Golf en is een onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze noordelijk gelegen bestemming heeft het kleinste oppervlak van de in totaal zeven emiraten. Vakanties in Ajman zijn een aantrekkelijk alternatief voor de nabijgelegen en veel drukker bezochte bestemmingen Sharjah en Dubai. Geniet tijdens een verblijf onder andere van het tropische klimaat en de mooie, parelwitte stranden. Verder kom je ook voldoende aan je trekken als actieve natuur- en cultuurliefhebber. Bezoek tijdens de vakantie diverse historische gebouwen en neem ook zeker een kijkje in het Al Naseem Nature Reserve.

Vakanties in Ajman 2

Plaatsen in Ajman

Populaire plaatsen in Ajman

Ajman en cultuur

Ga op vakantie naar Ajman en geniet van de bijzondere culturele bezienswaardigheden die een rijke en lange geschiedenis tonen. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel Masfout uit de 19de eeuw dat in het verleden de regio beschermde tegen vijandige buitenstaanders. Verder is ook het Ajman-museum een echte culturele aanrader. Dit museumcomplex bevindt zich in een indrukwekkend gebouw dat stamt uit de 18de eeuw. Je krijgt er een indruk van de traditionele Ajmaanse beroepen en levensstijlen. Verlaat het emiraat niet zonder ook een bezoek te brengen aan de Dhow-werf. Ajman staat namelijk bekend om de plaatselijke productie van authentieke Arabische zeilboten.

Winkelen en uitgaan in Ajman

Je hebt ook de mogelijkheid om gezellig te gaan winkelen gedurende een onvergetelijke vakantie in Ajman. Vooral op de Corniche-boulevard kom je heel veel interessante winkels tegen. Je kunt daar ook gaan shoppen in diverse winkelcentra, maar de traditionele 'souqs' zijn doorgaans het meest memorabel om te bezoeken. Souqs zijn historische en levendige openluchtmarkten waar je onder andere terecht kunt voor textielwaren, kruiden en etenswaren. Als dans- en uitgaansliefhebber kun je het beste vertier zoeken in de nabijgelegen stad Dubai. Daar vind je namelijk een veel groter aanbod van toegankelijke barretjes, loungeclubs en dansclubs.

Eten en drinken in Ajman

In de Perzische Golf geniet je van een rijke keuken die wordt gekenmerkt door zijn unieke mix van exotische culturen en specerijen. Europese, Aziatische, Arabische en Afrikaanse elementen worden allemaal gecombineerd, en daardoor ontstaan gerechten als Al Harees (koren en vlees) en Al Majboos (in water gestoofd vlees met gedroogde limoenen en kruiden). Prominente ingrediënten in de lokale keuken zijn lamsvlees, vis en kruiden als kurkuma of saffraan. Varkensvlees wordt vanwege de islamitische religie niet geserveerd en ook alcohol mag doorgaans niet worden geconsumeerd. Geniet tijdens je vakantie in Ajman wel van een heerlijk kopje Arabische thee of koffie (Al-Qahwa).

Taal

De officiële taal in de Verenigde Arabische Emiraten is het Arabisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Verenigde Arabische Emiraten heeft als betaalmiddel de Dirham. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor de Verenigde Arabische Emiraten heb je een visum nodig welke je na aankomst gratis in je paspoort gestempeld krijgt. Dit visum is 30 dagen geldig. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke na aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor de Verenigde Arabische Emiraten zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in de Verenigde Arabische Emiraten is 220-240 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 3 uur later.

Alarmnummer

De Verenigde Arabische Emiraten heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 999, voor ambulance 998 en voor brandweer 997.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/verenigde-arabische-emiraten/

Kraanwater

Het kraanwater in de grote steden van de Verenigde Arabische Emiraten is veilig te drinken.

De temperatuur in Ajman

Best beoordeelde vakanties

Hotel Ajman Saray a Luxury Collection


9.1

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ajman Saray a Luxury Collection

Ajman Hotel


8.1

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Ajman Hotel