Vakantie Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en van het emiraat Abu Dhabi. Ondanks dat het de hoofdstad is, is Abu Dhabi niet de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat is namelijk Dubai. Abu Dhabi ligt aan de Perzische golf en het inwonersaantal wordt geschat op ruim twee miljoen. Ongeveer 80% hiervan zijn buitenlanders, veelal expats uit bijvoorbeeld Pakistan, Egypte, India, de Filipijnen en Arabische landen. Tijdens een vakantie Abu Dhabi kun je er daarom van uitgaan dat je mensen uit allerlei landen tegenkomt.

Vakanties in Abu Dhabi 7

Plaatsen in Abu Dhabi

Populaire plaatsen in Abu Dhabi

Abu Dhabi en cultuur

Uit archeologische vondsten blijkt dat er al in het derde millennium voor Christus mensen leefden in Abu Dhabi. Het werkelijke bestaan van de stad en het emiraat zoals we het nu kennen bestaat echter sinds de achttiende eeuw. In Abu Dhabi vind je veel verschillende culturen. Het is minder internationaal dan Dubai, maar wel moderner dan veel omringende landen. Tijdens een vakantie in Abu Dhabi moet je er in ieder geval rekening mee houden dat er andere normen en waarden gelden dan in de westerse wereld. Openbaar affectie tonen, homoseksualiteit, openbaar dronkenschap en topless zonnen worden niet getolereerd. Zolang de regels gerespecteerd worden is Abu Dhabi een gastvriendelijke bestemming.

Winkelen en uitgaan in Abu Dhabi

De lokale bevolking in Abu Dhabi is gek op de kust. Een populaire plek is Wandelboulevard Corniche en vooral aan het einde van de middag zijn hier veel mensen te vinden. Verder zijn de havengebieden uitermate geschikt om de avond met vrienden en/of familie door te brengen. Onder de inwoners van Abu Dhabi is het de normaalste zaak van de wereld om daar 's avonds te picknicken. Daarnaast is een vakantie in Abu Dhabi niet compleet zonder te winkelen. De Marina Mall is een grote publiekstrekker. Het aanbod is hier erg divers: zo vind je er de Franse supermarktketen Carrefour, maar ook een bioscoop met maar liefst negen zalen.

Eten en drinken in Abu Dhabi

In Abu Dhabi vind je restaurants met erg diverse menukaarten. In hotels wordt het eten meestal in buffetvorm geserveerd, maar er zijn ook meerdere à la carte restaurants. Voor een goed restaurant hoef je niet ver te zoeken, want de keuze is enorm. Let wel op met het nuttigen van alcohol. Alcoholische dranken zijn tijdens een vakantie in Abu Dhabi alleen toegestaan in de betere hotels. In restaurants is het wisselend. Dubai is op dat vlak al iets moderner. Denk er ook aan dat het tijdens de ramadan bijna niet mogelijk is om buiten de deur te eten.

Taal

De officiële taal in de Verenigde Arabische Emiraten is het Arabisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Verenigde Arabische Emiraten heeft als betaalmiddel de Dirham. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor de Verenigde Arabische Emiraten heb je een visum nodig welke je na aankomst gratis in je paspoort gestempeld krijgt. Dit visum is 30 dagen geldig. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke na aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor de Verenigde Arabische Emiraten zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in de Verenigde Arabische Emiraten is 220-240 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 3 uur later.

Alarmnummer

De Verenigde Arabische Emiraten heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 999, voor ambulance 998 en voor brandweer 997.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/verenigde-arabische-emiraten/

Kraanwater

Het kraanwater in de grote steden van de Verenigde Arabische Emiraten is veilig te drinken.

De temperatuur in Abu Dhabi

Best beoordeelde vakanties

Fairmont Bab Al Bahr


10

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Fairmont Bab Al Bahr

Al Raha Beach Hotel


7.9

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Al Raha Beach Hotel

Grand Millennium Al Wahda


7

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Millennium Al Wahda

Reistijd naar Abu Dhabi

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 07:00 uur
  • Transfertijd naar Abu Dhabi: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Abu Dhabi

Grand Millennium Al Wahda

€ 858p.p.

Vertrek 23-09-2019
8 dagen
Logies

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grand Millennium Al Wahda

Desert Islands Resort and Spa

€ 1.141p.p.

Vertrek 23-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Desert Islands Resort and Spa

Emirates Palace Kempinski

€ 1.650p.p.

Vertrek 23-09-2019
8 dagen
Half pension

Emirates Palace Kempinski

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook