Vakantie Side

De Turkse Rivièra is een andere benaming voor het deel van de zuidkust van Turkije dat zich uitstrekt van Marmaris tot Alanya. Niet ver van de steden Antalya en Alanya ligt het veel kleinere Side. In het verre verleden lag hier een belangrijke havenplaats, maar tegenwoordig heeft het 11.000 inwoners tellende plaatsje zijn bekendheid te danken aan het toerisme. Het huidige Side is gebouwd naast de overblijfselen van de oude stad, die in de middeleeuwen ten onder ging. Op vakantie in Side is er nog veel te zien van de antieke havenstad. Het toeristenplaatsje staat verder bekend om zijn fantastische stranden.

Vakanties in Side 70

Populaire accommodatie(s)

SENTIDO Perissia managed by Paloma, Turkije, Turkse Rivièra, Side
SENTIDO Perissia managed by Paloma
Turkije, Turkse Rivièra, Side
Vanaf
€ 938 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.
Ali Bey Club, Turkije, Turkse Rivièra, Side
Ali Bey Club
Turkije, Turkse Rivièra, Side
Vanaf
€ 657 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Accommodaties in Side

Side en cultuur

Met een verleden dat meer dan 2.500 jaar terug gaat, is Side een interessante bestemming voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers. Van de oorspronkelijke plaats zijn in de omgeving nog veel ruïnes en bouwwerken te zien. Een van de opvallendste daarvan is het kolossale amfitheater dat plaats bood aan 20.000 mensen. Andere tot de verbeelding sprekende restanten zijn de Apollo-tempel, het oude marktplein en de fraaie boogvormige stadspoort. In de regio liggen nog veel andere ruïnesteden uit de oudheid die je tijdens een vakantie in Side zeker moet bezoeken, waaronder Sagalassos. Meer cultuur vind je in het nabijgelegen Antalya en Alanya.

Winkelen en uitgaan in Side

Side biedt uitstekende shopmogelijkheden. Met name in het centrum van het plaatsje kom je veel winkels tegen. Je vindt er onder meer mode, schoenen, tassen en sieraden, en natuurlijk ontbreken ook de souvenirshops niet. Er zijn tevens enkele karakteristieke tapijtwinkels. In het hoogseizoen wordt elke week een toeristenmarkt in het plaatsje georganiseerd. Voor meer winkelplezier kun je een dagtripje naar Antalya maken. Tijdens je vakantie in Side vind je ook genoeg uitgaansgelegenheden. Het oude, op een schiereilandje gelegen centrum en de nieuwe binnenstad zijn daarvoor de beste wijken. Je vindt er veel terrassen en bars, en discotheken ontbreken evenmin.

Eten en drinken in Side

Wie van lekker eten houdt, zal in Turkije niets tekort komen. In de Turkse keuken komt het beste uit het Middellandse Zeegebied en de Aziatische wereld samen. Belangrijke ingrediënten zijn vis, vlees, pasta, rijst en uiteenlopende soorten groente, fruit en peulvruchten. Hieraan worden gevarieerde kruiden, sauzen en olijfolie toegevoegd. Traditionele gerechten zijn yaprak dolmasi (met vlees, rijst en kruiden gevulde vijgenbladeren) en guvec (stoofpot met rijst, groente en vlees). Raki en koffie zijn typische Turkse dranken. Op zonvakantie in Side is er in het oude centrum volop keuze uit Turkse restaurants en internationaal georiënteerde eetgelegenheden.

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/turkije/

Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur in Side

Best beoordeelde vakanties

Side Crown Serenity


7

71 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Side Crown Serenity

Hotel Aydinbey King's Palace


9.9

601 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aydinbey King's Palace

Aydinbey King's Palace SPA Res


9.9

601 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aydinbey King's Palace SPA Res

Reistijd naar Side

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:00 uur
  • Transfertijd naar Side: 01:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Side

SENTIDO Perissia managed by Paloma

€ 1.189p.p.

Vertrek 24-08-2019
9 dagen
All inclusive

983 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Perissia managed by Paloma

Hotel Side Star Beach

€ 809p.p.

Vertrek 29-08-2019
4 dagen
All inclusive

1355 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Side Star Beach

SENTIDO Flora Garden

€ 712p.p.

Vertrek 30-08-2019
8 dagen
All inclusive

131 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Flora Garden

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook