Vakantie Lara

Langs de Turkse zuidwestkust liggen talloze toeristenplaatsen en vakantieresorts. Als een van de nieuwere zonbestemmingen in Turkije is een strandvakantie in Lara een aanrader. Gelegen aan zee vormt het de toeristische kustwijk van Antalya, een internationaal bekende badplaats met anderhalf miljoen inwoners. Lara zelf heeft vooral hotels. De grootste trekpleister van het kustplaatsje is dan ook zijn uitnodigende strand, dat zich over vele kilometers uitstrekt. Het oostelijk gelegen Larastrand bestaat uit zand, terwijl het Centrumstrand wordt gekenmerkt door kiezels en kleine stenen. De toeristenplaats vormt een uitstekende uitvalsbasis voor interessante uitstapjes in de cultuurrijke regio. Dankzij de nabijgelegen luchthaven is Lara goed bereikbaar.

Vakanties in Lara 19

Populaire accommodatie(s)

Hotel Fame Residence Lara & Spa, Turkije, Turkse Rivièra, Lara
Hotel Fame Residence Lara & Spa
Turkije, Turkse Rivièra, Lara
Vanaf
€ 782 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Accommodaties in Lara

Lara en cultuur

Lara is in de eerste plaats een hotel- en accommodatiedistrict aan de Middellandse Zee. Omdat het stadje geen geschiedenis kent en eigenlijk uitsluitend voor het toerisme is ontwikkeld, heeft het geen culturele bezienswaardigheden. Wat je tijdens je zonvakantie in Lara wel kunt bewonderen zijn de opvallende themahotels. Deze hebben elk een eigen ontwerp dat gebaseerd is op bekende gebouwen, waaronder het Topkapipaleis (Istanboel) en het Kremlin (Moskou). Voor historische dagtochtjes kun je in de omgeving terecht. In Efeze en Termessos vind je veel Griekse en Romeinse overblijfselen. Indrukwekkend zijn ook de Düdenwatervallen bij het strand en het Taurusgebergte in het binnenland.

Winkelen en uitgaan in Lara

Hoewel echte bezienswaardigheden in het plaatsje ontbreken, beschikt het wel over een goed winkelaanbod. In het centrum zijn leuke winkeltjes en boetiekjes, waar je gezellig kunt rondkijken. De mooie winkelstraatjes van deze moderne badplaats nodigen uit tot een fijne wandeling. Men verkoopt er onder andere souvenirs, mode en sieraden. Op vakantie in Lara een heuse shoppingmall bezoeken kan ook. Daarvoor kun je terecht in TerraCity. Hier zijn 150 winkels met meubels, kleding, parfum, schoenen en elektronica. Het winkelcentrum is met zijn bioscoop, cafés en restaurants bovendien een prima uitgaanslocatie. In Lara zelf zijn de uitgaansmogelijkheden beperkt.

Eten en drinken in Lara

De keuken van Turkije wordt gekenmerkt door zijn afwisseling en variatie. De lange lijst met ingrediënten en smaakmakers omvat onder meer vlees, vis, groente, vruchten, yoghurt, olijfolie, rijst en pasta. Het vleesgerecht kebab en het dessert baklava zijn waarschijnlijk wel de bekendste namen uit de Turkse keuken. Koffie en het alcoholrijke raki behoren tot de traditionele dranken van het land. Tijdens een vakantie in Lara zal je in de straten zelf niet al te veel restaurants tegenkomen. In het naastgelegen Antalya met zijn internationale en mediterrane eetgelegenheden zijn wat dat betreft meer opties.

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/turkije/

Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur in Lara

Best beoordeelde vakanties

Asteria Kremlin Palace


9.8

511 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Asteria Kremlin Palace

Hotel Melas Lara


9.8

402 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Melas Lara

Hotel Concorde De Luxe Resort


9.6

1218 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Concorde De Luxe Resort

Reistijd naar Lara

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:00 uur
  • Transfertijd naar Lara: 00:20 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lara

Hotel Concorde De Luxe Resort

€ 1.168p.p.

Vertrek 26-08-2019
7 dagen
All inclusive

1218 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Concorde De Luxe Resort

Hotel Baia Lara

€ 1.050p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
All inclusive

562 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Baia Lara

Hotel Miracle Resort

€ 967p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
All inclusive

2783 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Miracle Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook