Vakantie Kemer

Het populairste vakantiegebied van Turkije is de zuidelijke Middellandse Zeekust. Dit gedeelte wordt ook wel de Turkse Rivièra genoemd en geldt als een van de meer welvarende streken van het land. Het toerisme speelt daarin ongetwijfeld een grote rol, want jaarlijks bezoeken honderdduizenden vakantiegangers dit kustgebied. Ongeveer veertig kilometer ten zuidwesten van de regiohoofdstad Antalya ligt de toeristenbestemming Kemer. Met 20.000 mensen is het een klein plaatsje, maar in de zomermaanden stijgt dit aantal tot ruim 100.000. De meeste toeristen boeken hun vakantie in Kemer voor de prachtige stranden en het lekkere weer. Er zijn ook diverse culturele bezienswaardigheden.

Vakanties in Kemer 3

Accommodaties in Kemer

Kemer en cultuur

Kemer ligt aan de voet van het Taurusgebergte en vormt het perfecte startpunt voor dagexcursies naar veelal antieke Grieks-Romeinse ruïnesteden als Perge, Termessos, Phaselis en Aspendos. Vooral het aquaduct, het amfitheater en de badhuizen van Phaselis zijn belangrijke bezienswaardigheden. Ook het Romeinse amfitheater van Aspendos, de rotsgraven van Termessos en de stadspoorten, tempels en theaters van Perge zijn zeker een bezoek waard. Op vakantie in Kemer spreekt de schoonheid van het uit zee, bos en bergen bestaande landschap eveneens veel mensen aan. Er zijn diverse natuurparken, grotten en watervallen en langs de kust liggen meerdere fraaie strand- en kiezelstranden.

Winkelen en uitgaan in Kemer

Tussen het strand en uitstapjes naar de lokale historische rijkdom door is het tijdens een zonvakantie in Kemer ook uitstekend shoppen. Het centrum van het plaatsje wordt doorsneden door een lange autovrije straat waaraan een groot aantal winkels is gevestigd. Ook in de buurt van de omvangrijke jachthaven liggen de nodige shops. Boetieks gespecialiseerd in souvenirs, sieraden, juwelen, schoenen en andere lederwaren zal je in Kemer het meest aantreffen. In het stadscentrum, aan de boulevard en bij de haven bevinden zich tevens de belangrijkste uitgaansgelegenheden. Er is geen gebrek aan terrassen, bars, cafés, clubs en discotheken.

Eten en drinken in Kemer

Turkije is traditioneel het gebied waar de Europese en Aziatische cultuur samenkomen. De uitwisseling van gebruiken en gewoontes heeft ook de Turkse keuken beïnvloed, die een combinatie is van Griekse, Perzische en mediterrane culinaire tradities. Gegrild vlees, gegrilde vis, rijst, pasta, fruit, peulvruchten en diverse soorten groente zijn producten die in allerlei gerechten terugkomen. Sauzen, salades, olijfolie en yoghurt vormen populaire toevoegingen en bijgerechten. Typisch Turks is ook köfte, gehaktballen die op talloze verschillende manieren kunnen worden klaargemaakt. Een karakteristiek alcoholisch drankje is raki. Op vakantie in Kemer vind je vooral in het centrum en aan de boulevard veel restaurants.

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/turkije/

Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur in Kemer

Best beoordeelde vakanties

Hotel Limak Limra


8.7

3285 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Limak Limra

Hotel Sultan Beldibi managed by PALOMA


7.1

125 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sultan Beldibi managed by PALOMA

Hotel Sherwood Greenwood Resort


6.3

276 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sherwood Greenwood Resort

Reistijd naar Kemer

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:00 uur
  • Transfertijd naar Kemer: 01:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Kemer

Hotel Sultan Beldibi managed by PALOMA

€ 597p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
All inclusive

125 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sultan Beldibi managed by PALOMA

Hotel Limak Limra

€ 658p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
All inclusive

3285 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Limak Limra

Hotel Sherwood Greenwood Resort

€ 395p.p.

Vertrek 08-09-2019
5 dagen
All inclusive

276 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sherwood Greenwood Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook