Vakantie Antalya

Genieten van hoge temperaturen en een azuurblauwe zee kan in Turkije natuurlijk perfect. De beste streek om dat te doen is aan de zuidwestkust. Daar, aan de Middellandse Zeekust, ligt een groot aantal vakantiebestemmingen en toeristenplaatsen. Antalya is daarvan een van de belangrijkste. De stad heeft ongeveer anderhalf miljoen inwoners en vooral gedurende de zomermaanden breidt dit aantal zich door de komst van tienduizenden toeristen flink uit. Dat een vakantie in Antalya zo populair is, komt niet alleen door de witte stranden. In de omgeving staan namelijk ook veel culturele bezienswaardigheden, en bovendien ligt de luchthaven om de hoek.

Vakanties in Antalya (0)

De temperatuur

Antalya en cultuur

Dankzij de soms duizenden jaren oude ruïnes en overblijfselen in de streek rond Antalya raken cultuur- en geschiedenisliefhebbers hier niet snel uitgekeken. Veel van dit Griekse en Romeinse culturele erfgoed ligt wat meer landinwaarts. Interessante antieke ruïnesteden zijn Sagalassos, Termessos en Perge. Ben je op vakantie in Antalya, dan valt er ook in de stad zelf voldoende te zien. Zo zijn er in het oude centrum veel moskeeën, kerken en historische pleinen. Prachtig zijn ook de door stadsmuren omgeven oude wijk Kaleiçi en de Romeinse verdedigingstoren Hıdırlık Kulesi. Antalya heeft tevens enkele musea en ook een reusachtig tunnelvormig zeeaquarium (Antalya Aquarium).

Winkelen en uitgaan in Antalya

Op vakantie in Antalya zal het grote winkelaanbod je meteen opvallen. Shopliefhebbers komen hier dan ook 100% aan hun trekken. Middels de Kazim Özalp Caddesi heeft het een veelzijdige winkelstraat waar geen auto’s rijden en waaromheen talloze kleinere steegjes met boetieks liggen. Er worden in dit winkelgebied vooral veel schoenen, kleding, tassen, sieraden en juwelen verkocht. In het kustdistrict Lara staat het grote winkel- en uitgaanscentrum TerraCity. De miljoenenstad Antalya zelf heeft vanzelfsprekend ook uitstekende mogelijkheden om uit te gaan. Dit kan zowel in het historische centrum Kaleiçi als in de omgeving van de haven.

Eten en drinken in Antalya

Vis, zeevruchten, rijst, diverse soorten vlees, pasta, groente, tomaten, uien en olijfolie zijn de voornaamste ingrediënten van culinair Turkije. Bij een gemiddelde maaltijd ontbreekt brood ook zelden. Voor het diner wordt vaak een dunne soep gegeten en bij de uiteenlopende gerechten worden meestal sauzen, yoghurt en salades geserveerd. Naast een groot aantal traditionele vleesschotels is ook de vegetarische keuken in Turkije behoorlijk uitgebreid. Tijdens een vakantie in Antalya is er voor elk type lekkerbek dus genoeg keuze. En uiteraard zul je ook volop restaurants met een internationale keuken kunnen vinden. Raki is de nationale alcoholhoudende drank van Turkije.

Praktische informatie over Antalya

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.


Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.


Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.


Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.


Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.


Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.


alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.


Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.


Reisadvies

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/turkije


Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.