Vakantie Sarigerme

Het dorp Sarigerme ligt aan de zuidwestkust van Turkije, op zo'n twintig minuten rijden vanaf Dalaman. Het dorp was ooit bekend als de levendige oude stad Pisilis. In Sarigerme is het leven ontspannen en men heeft geen haast. Tijdens je vakantie in Sarigerme kun je in het dorp voldoende bars en restaurants bezoeken. De ontvangst is altijd vriendelijk. In Sarigerme kun je voor het zonnen en het beoefenen van watersporten terecht op een kustlijn van maar liefst zeven kilometer. Het zand is goudkleurig en het strand is goed onderhouden en schoon. Geniet van het uitzicht en neem deel aan een kitesurf-cursus! Het strand ligt in een nationaal park en er zijn goede parkeerplaatsen bij het strand. Ook kun je er komen met de trein of je wandelt er naartoe. Vanaf Sarigerme wandel je in een kwartier naar het strand. Omdat het strand in het park ligt betaal je een kleine vergoeding voor de toegang tot het strand. Er zijn uiteraard douches, toiletten en cafés aanwezig.

Vakanties in Sarigerme 1

Accommodaties in Sarigerme

Sarigerme en cultuur

Het zuidwesten van Turkije was ooit een belangrijke plaats in het rijk van de Romeinen. Tegenwoordig zijn de ruïnes van het oude Pisilis begraven onder het strand, maar je kunt de oude afbrokkelende muren van het rijk nog wel bekijken tijdens je vakantie in Sarigerme. Na zo'n 30 minuten rijden kom je bij de enorme archeologische site op Kaunos. Hier zie je ouden baden en een amfitheater. Net landinwaarts zie je een aantal tot de verbeelding sprekende graven uitgehouwen in de kliffen.

Winkelen en uitgaan in Sarigerme

Er zijn allerlei winkels in Sarigerme. Je kunt hier shoppen voor sieraden, lederwaren, kleding, tassen, souvenirs en nog veel meer. De winkels zijn zeven dagen per week geopend. Onderhandelen over de prijs van een aankoop is normaal. Afdingen tot een lage prijs is prima, maar het afslaan van een aankoop na het omlaag brengen van de prijs is niet beleefd. Heb je zin om tijdens je vakantie uit te gaan? Geniet dan van een drankje in het dorp, bezoek een terras aan de haven of bezoek een van de lokale clubs.

Eten en drinken in Sarigerme

Naast authentiek Turkse restaurants kun je in Sarigerme uiteraard ook internationale gerechten vinden. Heb je zin in Grieks, Italiaans of Mexicaans eten? Geen probleem. Ook voor de kinderen is er tijdens je vakantie in Sarigerme makkelijk een goede maaltijd te vinden. Kinderen zijn zeer welkom in de restaurants en vaak is er een speciaal kindermenu beschikbaar.

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/turkije/

Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur in Sarigerme

Best beoordeelde vakanties

Hotel Hilton Dalaman Sarigerme Resort & Spa


9.1

81 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Hilton Dalaman Sarigerme Resort & Spa

Reistijd naar Sarigerme

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur
  • Transfertijd naar Sarigerme: 00:20 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook