Vakantie Icmeler

Op acht kilometer van Marmaris in het westen van de Turkse Rivièra ligt Icmeler. Het is een vrij populaire kustplaats, die aan een fotogenieke baai ligt en wordt omgeven door bossen en groene heuvels. Het voorheen slaperige vissersplaatsje is de afgelopen decennia snel gegroeid, maar biedt toeristen nog steeds een rustiger alternatief voor het drukkere Marmaris. Op vakantie in Icmeler tref je bovendien bredere stranden aan dan in de naburige toeristenstad. Watersporten als duiken, snorkelen en waterskiën zijn populaire bezigheden voor veel mensen die ’s zomers Icmeler bezoeken. De omringende heuvels zijn uitstekend geschikt voor wandelingen met adembenemende vergezichten.

Vakanties in Icmeler (7)

Icmeler en cultuur

In de omgeving van Icmeler kun je de nodige cultureel-historische plaatsen en steden uit de antieke oudheid bezoeken. Een van de bekendste daarvan is Efeze dat ruim 2.500 jaar oud is. Tegenwoordig vind je er prachtige overblijfselen, waaronder de bibliotheek van Celsus, de tempel van Artemis, diverse monumentale stadspoorten en een imposant amfitheater. Op vakantie in Icmeler zelf zijn weinig bezienswaardigheden, maar je kunt behalve Efeze ook de ruïnestad Kaunos bij het plaatsje Dalyan bezoeken. Vooral de bijzondere in steile rotswanden uitgehakte graven zijn de moeite waard. De stad Marmaris heeft onder andere een zestiende-eeuws fort en een achttiende-eeuwse moskee.

Winkelen en uitgaan in Icmeler

Icmeler is een populaire kustplaats om te winkelen. Er is een uitgebreid aanbod in het centrum waar artikelen als sieraden, kleding, horloges en souvenirs verkocht worden. Als je in de reguliere shops niet slaagt, bezoek je tijdens je strandvakantie in Icmeler tevens de omvangrijke markt in het plaatsje. Meer winkels vind je in het oude centrum van Marmaris. Ook het uitgaansleven van deze stad is een stuk groter. In Icmeler zijn vooral in de dorpskern diverse bars met terrassen en livemuziek. Daarnaast heeft het 10.000 inwoners tellende plaatsje enkele discotheken, die tot na middernacht geopend zijn.

Eten en drinken in Icmeler

Voor veel vakantiegangers betekent Turkije ook genieten van een afwisselende en aparte keuken. De culinaire invloeden van het land zijn afkomstig uit alle windstreken, variërend van het Middellandse Zeegebied tot de Aziatische wereld. Pasta- en rijstgerechten staan op veel menukaarten, terwijl köfte (gehaktballen) en kebab (gegrild vlees van de spies) karakteristieke Turkse lekkernijen zijn. Goede restaurants zal je op vakantie in Icmeler volop kunnen vinden. Naast diverse eetgelegenheden met specialiteiten uit Turkije is ook de internationale keuken er in alle smaken vertegenwoordigd. Er zijn onder andere Indiase, Mexicaanse, Italiaanse, Franse, Chinese en Arabische restaurants gevestigd.

Praktische informatie over Icmeler

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/turkije

Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Accommodaties in Icmeler

Best beoordeelde vakanties

Sentido Sea Star

Sentido Sea Star


9.5

63 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

arrow
Sentido Sea Star
Hotel Doruk Hotel & Suite

Hotel Doruk Hotel & Suite


8.7

81 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

arrow
Hotel Doruk Hotel & Suite
Hotel L'Etoile

Hotel L'Etoile


8.2

405 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

arrow
Hotel L'Etoile

Last minutes naar Icmeler

Sentido Sea Star

Sentido Sea Star

€ 846p.p.

Vertrek 22-04-2017
15 dagen
All inclusive

63 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Sentido Sea Star
Hotel Gölmar Beach

Hotel Gölmar Beach

€ 531p.p.

Vertrek 22-04-2017
15 dagen
Half pension

176 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Hotel Gölmar Beach
Hotel Mersoy Exclusive Aqua Resort

Hotel Mersoy Exclusive Aqua Resort

€ 466p.p.

Vertrek 29-04-2017
11 dagen
All inclusive

314 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Hotel Mersoy Exclusive Aqua Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €25,00 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook