Vakantie Dalaman

Dalaman is een van de vele toeristenplaatsjes aan de zuidwestkust van Turkije. Het ligt ongeveer negentig kilometer ten oosten van de grotere stad Marmaris. Het 36.000 inwoners tellende Dalaman is vooral bekend vanwege zijn internationale vliegveld. De meeste toeristen reizen daarvandaan verder naar de badplaatsen in de regio, maar een vakantie in Dalaman zelf wordt ook steeds populairder. En terecht! Er zijn meerdere aantrekkelijke stranden, afwisselende natuurgebieden en je kunt interessante uitstapjes maken. Hoewel de dagtemperaturen van april tot en met november hoger dan twintig graden Celsius zijn, valt het toeristische karakter van deze vakantiebestemming nog alleszins mee.

Vakanties in Dalaman (0)

Dalaman en cultuur

Met het Sarsalastrand beschikt Dalaman over een mooi zandstrand. Het is er over het algemeen minder druk dan op de stranden in de omringende plaatsen. Op zonvakantie in Dalaman vind je bovendien veel kleine stranden in pittoreske en rustige baaien. Een van de bekendere stranden in dit kustgebied is het Iztuzustrand bij het dorpje Dalyan, dat een broedplaats is voor zeeschildpadden. Hier zijn ook de ruïnes van het antieke Kaunos en indrukwekkende in steile rotsen uitgehakte oude graven. In deze regio liggen tevens de natuurlijke warmwaterbronnen van Sultaniye en het moeras- en lagunegebied Köycegiz Gölü, waar zeldzame amberbomen groeien.

Winkelen en uitgaan in Dalaman

Dalaman is een toeristenstadje in opkomst en er wordt veel aan gedaan om vakantiegangers te trekken. Zo is er de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in diverse voorzieningen in en rond het plaatsje, waaronder de infrastructuur en de jachthaven. Op vakantie in Dalaman zal je in elk geval voldoende shopmogelijkheden vinden. Vooral in het centrum is een behoorlijk aantal winkeltjes en boetieks gevestigd. Producten die hier veel worden verkocht zijn onder andere souvenirs, kleding en lederwaren. Meer shops vind je in het grotere Fethiye. Het uitgaansleven in Dalaman is beperkt, maar het plaatsje heeft diverse bars en terrassen.

Eten en drinken in Dalaman

Behalve om zijn culturele rijkdom en zonnige kusten staat Turkije ook bekend om zijn uitstekende keuken. Volgens culinair ingewijden behoort deze zelfs tot de beste van de wereld. Met mediterrane, Aziatische en Arabische invloeden kent de Turkse kookkunst veel afwisseling. Traditionele gerechten zijn yaprak dolmasi (met rijst, vlees en kruiden gevulde vijgenbladeren) en cacik (yoghurt met dille en knoflook). Het alcoholische raki en sterke koffie behoren tot de typisch Turkse dranken. Wil je lekker uit eten tijdens een vakantie in Dalaman, dan kun je kiezen uit tientallen opties. Er zijn vooral Turkse restaurants, maar tevens enkele eetgelegenheden met een internationale keuken.

Praktische informatie over Dalaman

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/turkije

Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur in Dalaman

Reistijd naar Dalaman

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur
  • Transfertijd naar Dalaman: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Eigen Hotels & Resorts
  • Gratis omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook