Vakantie Torba

Torba is een echt vakantiedorp, gelegen op slechts 6 km ten Noorden van de bruisende badplaats Bodrum. Er is geen oud stadscentrum maar verder wel alles wat je je kan bedenken om de vakantie van je leven te hebben. Een vakantie in Torba betekent vooral zon en zee, met als kers op de taart een schitterend uitzicht over een van de mooiste baaien van de Egeïsche Zee. Het heldere smaragdgroene water is een waar paradijs voor snorkelaars, duikers en andere watersporten. In de bergen die het vakantiedorp omgeven is het heerlijk wandelen en ook mountainbiken behoort tot de mogelijkheden.

Vakanties in Torba 5

Accommodaties in Torba

Torba en cultuur

Het schiereiland van Bodrum is, wanneer je de badplaatsen even wegdenkt, te vergelijken met een groot openluchtmuseum. Het eens zo strategische punt in de Egeïsche Zee voor handelaars en zeerovers maakt van je vakantie in Torba iets spannends. Naast het meest bekende Halikarnassos, het huidige Bodrum, telt het gebied minstens nog 12 steden waarvan de fraaie architectuur heden ten dagen nog goed te herkennen is. Het schiereiland wordt aan de Oostkant begrensd door Milas, een gebied dat zijn bloei kende in de Lycische tijd en je eveneens terugneemt naar een tijd dat de bijbel nog niet geschreven was.

Winkelen en uitgaan in Torba

Torba is niet groot maar heeft alles op het gebied van winkelen en uitgaan wat je van een vakantieoord mag verwachten. Er zijn grote clubs waar je volledig uit je dak kan gaan en maar ook cosy barretjes waar je kan genieten van Turkse raki, mezes en rustige folklore muziek. Een vakantie in Torba is natuurlijk niet compleet zonder dat je even lekker ongegeneerd kan shoppen. Voor de echte grote winkelcentrums ga je het best naar het nabijgelegen Bodrum. De 'dolmuş', minibusje, brengt je er voor enkele lira's. In particuliere winkeltjes is afdingen verstandig, in de grote warenhuizen is dit niet gebruikelijk.

Eten en drinken in Torba

Niet al te zelden eten we tijdens onze vakanties veel meer dan goed voor ons is. Op je vakantie in Torba zal dat niet anders zijn. Buiten dat de hotels en vakantieparken bijzonder goede en uitgebreide menu's serveren, staat de plaatselijke horeca in dit gebied zeer goed bekend. Met name de visgerechten en salades uit deze streek genieten in Turkije landelijke bekendheid. Turkse wijn drink je het best in een restaurant of wijnhuis. Daarnaast valt het Efes bier bij ons Europeanen goed in de smaak. En raki? Tja, dat is een kwestie van proberen!

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/turkije/

Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur in Torba

Best beoordeelde vakanties

Hotel Voyage Torba


9.2

1566 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Voyage Torba

Hotel Rixos Premium Bodrum


8.8

630 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Rixos Premium Bodrum

Hotel Samara


8.6

1408 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Samara

Reistijd naar Torba

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur
  • Transfertijd naar Torba: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Torba

Vogue Hotel Bodrum

€ 969p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
All inclusive

128 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vogue Hotel Bodrum

Hotel Rixos Premium Bodrum

€ 1.164p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
All inclusive

630 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Rixos Premium Bodrum

Hotel Voyage Torba

€ 968p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
All inclusive

1566 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Voyage Torba

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook