Vakantie Turkije

Een vakantie naar Turkije betekent genieten van zon, zee, cultuur en natuur aan de rand van Europa. Turkije grenst aan een groot aantal andere landen, waaronder Bulgarije, Griekenland, Armenië en Iran. Hierdoor vind je er een karakteristieke mengeling van westerse en oosterse invloeden. Dit is een van de redenen waarom elke zomer miljoenen toeristen uit de gehele wereld het land op de grens met Azië bezoeken. Zij kiezen vaak voor een verblijf in de hoofdstad Istanboel of boeken een vakantie aan de Turkse Middellandse Zeekust. De zuidwestelijke kuststrook van Turkije profiteert dan ook van een bijzonder gunstig mediterraan klimaat.

Vakanties in Turkije 192

Regio's in Turkije

Populaire regio's in Turkije

Vakantie Turkse Rivièra

Kies uit 112 accommodaties.

Bekijk deze regio (112)
Vakantie Turkse Rivièra

Vakantie Lycische kust

Kies uit 37 accommodaties.

Bekijk deze regio (37)
Vakantie Lycische kust

Vakantie Egeïsche kust

Kies uit 20 accommodaties.

Bekijk deze regio (20)
Vakantie Egeïsche kust

Turkije en cultuur

Behalve vanwege zon, zee en strand is het land ook populair om zijn eeuwenoude cultuur. In de loop van de geschiedenis heeft Turkije tal van culturen binnen zijn landsgrenzen gehad. Met name aan de Turkse Rivièra langs de Middellandse Zee staan nog veel overblijfselen en ruïnesteden uit lang vervlogen tijden. Bekende namen zijn Efeze, Xanthos, Perge en Aspendos. Ook in de steden zelf kan tijdens een zonvakantie in Turkije echter genoeg culturele rijkdom worden bezocht. In de vijftien miljoen inwoners tellende hoofdstad Istanboel vind je onder andere het Topkapipaleis en het Dolmabahçepaleis. Ook de Hagia Sophia en de Sultan-Ahmetmoskee zijn verplichte stops.

Winkelen en uitgaan in Turkije

Zowel in Istanboel als aan de zonnige en toeristische zuidkust zijn eindeloze mogelijkheden om te winkelen. De in de hoofdstad gelegen Grote Bazaar telt bijvoorbeeld niet minder dan vierduizend winkeltjes. Istanboel beschikt daarnaast over een groot aantal shoppingmalls, zoals Akmerkez, Gallaria en Tepe Nautilus. Laatstgenoemd centrum is met zijn restaurants, bowlingbaan, bioscoop en cafés ook ideaal voor een avondje uit. Winkelparadijzen aan de Turkse Riviéra zijn onder andere Bodrum (Oasis Centre) en Antalya (winkelcentra Isiklar Cad en Atatürk Cad, en de historische wijk Kaleici). De meeste kustbestemmingen voor een vakantie in Turkije hebben diverse discotheken en andere uitgaansgelegenheden.

Eten en drinken in Turkije

Dankzij de verschillende culturele invloeden heeft Turkije ook een heel gevarieerde keuken. Ingrediënten die veel worden gebruikt zijn rijst, groente, vlees, vis en pasta. In de gerechten wordt vaak veel olijfolie verwerkt. Ook yoghurt is kenmerkend voor de Turkse keuken. Op het gebied van drinken is vooral het alcoholische drankje raki populair, terwijl doluca riesling en karmen tot de bekendere wijnsoorten behoren. Tijdens een vakantie in Turkije moet je echter zeker ook de typische sterke koffie hebben geprobeerd. Naast reguliere restaurants en horecagelegenheden vind je in de steden veel kleine eettentjes op straat.

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/turkije/

Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Saphir Resort & Spa


9.9

359 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Saphir Resort & Spa

Hotel Aydinbey King's Palace


9.8

557 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aydinbey King's Palace

Hotel Letoonia Golf Resort


9.6

248 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Letoonia Golf Resort

Foto's en Video

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Turkije

Side Sungate Hotel

€ 868p.p.

Vertrek 24-12-2018
8 dagen
All inclusive

Side Sungate Hotel

Kleopatra Develi Hotel

€ 525p.p.

Vertrek 31-12-2018
8 dagen
Logies & ontbijt

55 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Kleopatra Develi Hotel

Primera Hotel And Apart

€ 534p.p.

Vertrek 31-12-2018
8 dagen
Logies & ontbijt

Primera Hotel And Apart

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook