Vakantie Port El Kantaoui

Voor wie zin heeft in een lekkere luie en luxueuze vakantie, is Port El Kantaoui de aangewezen plek. Maar ook als je van uitgaan en dansen houdt, zal een vakantie Port El Kantaoui je goed bevallen. Het Tunesische stadje aan de Middellandse Zee ligt iets ten noorden van Sousse, de hoofdstad van het gouvernement. Voor Tunesië heb je geen visum nodig, wel moet je bij binnenkomst een retour- of doorreisticket kunnen laten zien. Je betaalt in Tunesië met de dinar, die ongeveer 50 eurocent waard is. De beste periode voor Port El Kantaoui is van het vroege voorjaar tot de late herfst.

Vakanties in Port El Kantaoui 3

Accommodaties in Port El Kantaoui

Port El Kantaoui en cultuur

Hoewel Tunesië in Noord-Afrika ligt, wordt het tot de Arabische wereld gerekend. De oorspronkelijke bevolking - de Berbers - vormt nog geen drie procent van de totale bevolking, de rest is Arabisch. Als je tijdens je vakantie in Port El Kantaoui blijft, zul je niet veel van de Tunesische cultuur zien. In Sousse zijn meer culturele bezienswaardigheden, zoals de medina - het oude centrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat - en verschillende musea. Tunesië is een gematigd islamitisch land en voor de wet zijn man en vrouw gelijk. Dit neemt niet weg dat veel Tunesiërs nog een traditionele man-vrouwverhouding kennen.

Winkelen en uitgaan in Port El Kantaoui

In het hele gebied rond de haven van Port El Kantaoui vind je veel souvenirwinkeltjes en horecagelegenheden. Maar om tijdens je vakantie in Port El Kantaoui echt te winkelen ga je naar Sousse, de 'Parel van de Sahel', waar je in de ommuurde medina tal van leuke winkeltjes vindt met onder andere keramiek, tapijten, textiel en lederwaren. Ook in het nieuwe gedeelte van de stad heb je volop winkels. In Port El Kantaoui kun je uitstekend uitgaan, bijvoorbeeld in de beroemde openluchtdiscotheken en de cafés waar livemuziek - vaak Arabisch - wordt gespeeld.

Eten en drinken in Port El Kantaoui

Rond de haven vind je in Port El Kantaoui veel verschillende restaurants, zowel westers als typisch Tunesisch. In de Tunesische keuken komen de smaken van de Franse, Spaanse, Turkse en Arabische keuken samen in heerlijk vis- en vleesgerechten. Gegrilde kip is een populair gerecht dat geserveerd wordt met rijst, brood of aardappel. Ook couscous wordt bij tal van gerechten geserveerd. Het drijvende restaurant Neptune is een aanrader voor een lekker visgerecht tijdens je vakantie in Port El Kantaoui. Tunesië is een gematigd moslimland en vrijwel overal wordt gewoon alcohol geschonken, maar varkensvlees wordt er niet gegeten.

Taal

De officiële taal in Tunesië is het Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Tunesië heeft als betaalmiddel de Tunesische dinar. Creditcards worden in de toeristische gebieden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tunesië heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal drie maanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Een Nederlandse identiteitskaart is enkel toegestaan in combinatie met een hotelvoucher.

Vaccinatie

Voor Tunesië is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Tunesië is 230 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Tunesië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Tunesië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 197, voor ambulance 190 en voor brandweer 198.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tunesie/

Kraanwater

In Tunesië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur in Port El Kantaoui

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Selection Diar El Andalous


9.2

129 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Selection Diar El Andalous

Iberostar Selection Kantaoui Bay


8.6

285 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Selection Kantaoui Bay

Hotel Seabel Alhambra


8.1

165 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Seabel Alhambra

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Port El Kantaoui

Iberostar Selection Kantaoui Bay

€ 605p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
All inclusive

285 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Selection Kantaoui Bay

Iberostar Selection Diar El Andalous

€ 600p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
All inclusive

129 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Selection Diar El Andalous

Hotel Seabel Alhambra

€ 613p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
All inclusive

165 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Seabel Alhambra

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook