Vakantie Mahdia

Mahdia is een van de mooiste havensteden van Tunesië. Deze plaats ligt tussen Sousse en Sfax in en heeft een ongerepte charme. De historische ommuurde medina, voorheen de hoofdstad van Tunesië, spreidt zich uit over een klein schiereiland dat uitmondt in de Middellandse Zee. Ten noordwesten ligt de Zone Touristique, waar de luxe hotels zijn gevestigd. De Tunesiërs zijn het er allemaal over eens dat Mahdia Beach een van de beste stranden van het land is. Deze tien kilometer lange halve maan van wit zand loopt vanaf de rand van de medina langs de Zone Touristique. Het centrale gedeelte van het strand is omzoomd door de Corniche, een promenade met cafés en restaurants. Op het water kun je tijdens je vakantie in Mahdia aan de slag met jet-ski's en waterfietsen. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan nachtduiken, wrakduiken en internationale certificerings-cursussen bij een van de duikcentra.

Vakanties in Mahdia 4

Accommodaties in Mahdia

Mahdia en cultuur

Bezoek tijdens je vakantie in Mahdia de Skifa el Kahla, de middeleeuwse poort aan de ingang van de medina. Verken de wirwar van steegjes die uitkomen op schilderachtige pleinen zoals de Place du Caire, waar de Tunesiërs ontspannen met een glas muntthee. De medina biedt ook historische moskeeën en soukhs (markten) met opvallende Moorse souvenirs. De vissershaven levert 70% van de vis van het land. Op zo'n 45 minuten rijden kom je in El-Jem. Hier bouwden de Romeinen een amfitheater dat niet onderdoet voor het Colosseum in Rome. De tribunes, de ondergrondse kleedkamers en dierenverblijven zijn allemaal intact.

Winkelen en uitgaan in Mahdia

De soukhs in de medina bieden lokaal vervaardigde souvenirs, heerlijk vers eten en uiteraard specerijen, groenten en fruit. Hier kun je ook terecht voor tapijten en kleding. Langs het strand zijn meer kleine winkels gevestigd. Het uitgaansleven is tamelijk rustig, maar er zijn leuke bars en cafés waar je kunt genieten van goede wijn en een lekkere snack.

Eten en drinken in Mahdia

Langs de haven kun je tijdens jouw vakantie in Mahdia terecht voor de meest verse visgerechten. Vraag naar de vangst van de dag (vaak niet op het menu vermeldt) en maak kennis met authentieke lokale maaltijden. Le Lido is een perfect voorbeeld van een stijlvol visrestaurant in de buurt van de haven. Reserveren is wenselijk. Ook voor een internationaal getint menu kun je in Mahdia een goed restaurant vinden. Indien de obers buiten staan om de interesse van bezoekers te wekken kan het interessant zijn om te onderhandelen over bijvoorbeeld een groepsprijs voor een diner.

Taal

De officiële taal in Tunesië is het Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Tunesië heeft als betaalmiddel de Tunesische dinar. Creditcards worden in de toeristische gebieden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tunesië heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal drie maanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Een Nederlandse identiteitskaart is enkel toegestaan in combinatie met een hotelvoucher.

Vaccinatie

Voor Tunesië is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Tunesië is 230 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Tunesië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Tunesië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 197, voor ambulance 190 en voor brandweer 198.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tunesie/

Kraanwater

In Tunesië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur in Mahdia

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Selection Royal El Mansour & Thalasso


9.5

247 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Selection Royal El Mansour & Thalasso

Hotel El Borj


7.1

23 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel El Borj

Hotel Lti Mahdia Beach & Aquapark


2.8

120 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Lti Mahdia Beach & Aquapark

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Mahdia

Iberostar Selection Royal El Mansour & Thalasso

€ 820p.p.

Vertrek 27-07-2019
8 dagen
All inclusive

247 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Selection Royal El Mansour & Thalasso

One Resort El Mansour

€ 844p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
All inclusive

One Resort El Mansour

Hotel El Borj

€ 620p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
All inclusive

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel El Borj

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook