Vakantie Monastir

Monastir is een stad die is gelegen in het zuidoosten van Tunesië aan de Golf van Hammamet. Dankzij een zonnig klimaat en een heldere zee is een vakantie Monastir een ideale bestemming. Monastir is een oude havenstad en heeft een acht kilometer lange kuststrook. Er is genoeg te beleven, onder andere dankzij een rijke cultuur, de aanwezige winkels en de talloze restaurants. Ben je nieuwsgierig geworden naar Monastir of is je vakantie naar Monastir al geboekt? Lees dan snel verder voor nog meer nuttige reisinformatie.

Vakanties in Monastir 22

Plaatsen in Monastir

Populaire plaatsen in Monastir

Vakantie Port El Kantaoui

Kies uit 4 accommodaties.

Bekijk deze regio (4)
Vakantie Port El Kantaoui

Vakantie Hammamet

Kies uit 4 accommodaties.

Bekijk deze regio (4)
Vakantie Hammamet

Vakantie Sousse

Kies uit 2 accommodaties.

Bekijk deze regio (2)
Vakantie Sousse

Monastir en cultuur

Zoals als eerder gezegd is Monastir een eeuwenoude stad waardoor het een rijke historie kent. De stad, genaamd de medina, is omringd door een stenen muur. Om deze medina liggen een moslimburcht en een mausoleum wat je de mogelijkheid geeft om de Arabische cultuur te leren kennen. Daarnaast zijn er nog veel meer historische monumenten in de stad te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een Islammuseum, de Burguiba Moskee en Folklore van Monastir. Deze monumenten zijn zeer zeker een bezoek waard. De stad kenmerkt zich door schilderachtige straatjes dat zich vervuld met de nodige cultuur. Een vakantie Monastir staat dus in het teken van deze cultuur.

Winkelen en uitgaan in Monastir

De stad Monastir heeft een boulevard langs het strand lopen, waar je de gehele dag terecht kunt voor een drankje. Genieten van een lekkere cocktail terwijl je een prachtig uitzicht voor je hebt, dat is een vakantie Monastir. Heb je zin om tijdens je vakantie te gaan winkelen? In Monastir vind je diverse winkeltjes waar je de nodige kleding, schoenen en souvenirs kunt vinden. Zo is er een groot winkelcentrum met een ruime keuze en is er vaak een markt in de stad. Genoeg mogelijkheden dus om te winkelen of om te genieten van een drankje.

Eten en drinken in Monastir

Na een dag winkelen is er niets zo lekker om lekker te eten in een restaurant. Je hebt een talloze keuze aan restaurants. Heb je bijvoorbeeld zin in een Mediterraans gerecht, een Tunesisch gerecht of juist een heerlijk stukje vis? Het is allemaal te vinden in een van de restaurants in Monastir. De Tunesische keuken wordt beïnvloed door de Andalusische, Turkse en Franse keuken. Zo vind je er typische gerechten als Brik, Kefta en Saffoud. Celtia, een Tunesisch bier, en Thibarine, een likeur, zijn typische dranken voor deze streek. Een vakantie Monastir staat dus in het teken van lekker Tunesisch eten en drinken.

Taal

De officiële taal in Tunesië is het Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Tunesië heeft als betaalmiddel de Tunesische dinar. Creditcards worden in de toeristische gebieden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tunesië heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal drie maanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Een Nederlandse identiteitskaart is enkel toegestaan in combinatie met een hotelvoucher.

Vaccinatie

Voor Tunesië is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Tunesië is 230 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Tunesië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Tunesië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 197, voor ambulance 190 en voor brandweer 198.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tunesie/

Kraanwater

In Tunesië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur in Monastir

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Averroes


9.5

261 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Averroes

Iberostar Royal El Mansour & Thalasso


9.5

245 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Royal El Mansour & Thalasso

Iberostar Diar el Andalous


9.2

129 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Diar el Andalous

Foto's en Video

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Monastir

SunConnect Delfino Beach

€ 532p.p.

Vertrek 04-05-2019
8 dagen
All inclusive

31 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SunConnect Delfino Beach

One Resort El Mansour

€ 453p.p.

Vertrek 11-05-2019
8 dagen
All inclusive

One Resort El Mansour

Iberostar Royal El Mansour & Thalasso

€ 519p.p.

Vertrek 11-05-2019
8 dagen
All inclusive

245 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Royal El Mansour & Thalasso

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook