Vakantie Djerba

Djerba is een eiland dat gelegen is ten oosten van Tunesië. Het is een populaire vakantiebestemming bij toeristen, die vooral komen vanwege het lekkere weer, de mooie omgeving en prachtige stranden. De geschiedenis van het eiland gaat ver terug en er zijn dan ook veel resten uit oude tijden bewaard gebleven. Met een veerboot kun je naar het vasteland of buureilandjes zoals het beroemde flamingo-eiland. Actievelingen boeken een vakantie naar Djerba om te duiken, paardrijden of wandelen. Dankzij deze mix van ingrediënten biedt het Tunesische eiland voor ieder wat wils.

Vakanties op Djerba

Plaatsen op Djerba

Djerba en cultuur

Liefhebbers van oude gebouwen moeten zeker een bezoekje brengen aan El-Ghriba. Dit is een synagoge die al meer dan 2.000 jaar oud is. Veel oude gebruiken zijn op Djerba bewaard gebleven. Lokale bevolking loopt nog dikwijls in klederdracht rond, en oude ambachten als het pottenbakken worden nog steeds uitgeoefend. In de hoofdstad Houmt Souk vind je typische smalle straatjes en oude huizen. Naast het flamingo-eiland kun je tijdens je zonvakantie naar Djerba ook naar Djerba Explore. Dit openluchtmuseum bevat niet alleen honderden krokodillen, maar ook een algemeen museum. Het Museum van Volkenkunde is prachtig gelegen in Guellala.

Winkelen en uitgaan op Djerba

De hoofdstad is de beste plek om een middagje te winkelen. Wie handgemaakt aardewerk, kleding of doeken wil kopen, is hier aan het juiste adres. Iets minder populair, maar daarom niet minder leuk, zijn de souks in Midoun. Naast voorgenoemde producten vind je hier ook voedselproducten en zelfs complete apparaten. Het nachtleven vindt vooral plaats in en rond cafés. Hier kun je binnen of buiten tot in de late uurtjes genieten van een drankje en gezellig kletsen. Je vindt tijdens je strandvakantie naar Djerba bijna op elke straathoek wel een bar waar je kunt aanschuiven, vaak tussen de lokale bevolking.

Eten en drinken op Djerba

Djerba barst van de eetgelegenheden waar je als toerist terecht kunt voor een lekkere maaltijd. Italiaans, Aziatisch en zelfs Nederlandse gerechten sieren de menukaarten, maar een typische Tunesische maaltijd moet je zeker eens geprobeerd hebben. Deze bevatten vaak vis en vlees. Maaltijden zoals couscous en tajine zijn in en rond Noord-Afrika gemeengoed. Het vlees wordt meestal gestoofd en geserveerd met aardappelen of graanproducten. De toetjes zijn zoet en worden overdag tussendoor of 's avonds na de maaltijd genuttigd. Er is tijdens je vakantie naar Djerba beperkt bier en wijn verkrijgbaar, overdag drinken de meeste mensen thee of koffie.

Taal

De officiële taal in Tunesië is het Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Tunesië heeft als betaalmiddel de Tunesische dinar. Creditcards worden in de toeristische gebieden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tunesië heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal drie maanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Een Nederlandse identiteitskaart is enkel toegestaan in combinatie met een hotelvoucher.

Vaccinatie

Voor Tunesië is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Tunesië is 230 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Tunesië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Tunesië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 197, voor ambulance 190 en voor brandweer 198.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tunesie/

Kraanwater

In Tunesië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur op Djerba

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook