Vakantie Zuid Bohemen
Vakantie Zuid Bohemen

Vakantie Zuid Bohemen

Tussen Praag en de Oostenrijkse grens vind je Zuid Bohemen, een magisch natuurgebied met veel water en een gevarieerde natuur in Tsjechië. Een vakantie in Zuid Bohemen is populair onder de lokale bevolking en steeds meer buitenlandse toeristen weten het gebied te vinden en te waarderen om de schoonheid. Omdat het gebied zoveel te bieden heeft aan cultuur en natuur is het een prima vakantiebestemming voor het hele gezin, of je nu op zoek bent naar een culturele of een actieve vakantie met wandel- en fietstochten.

Zuid Bohemen en cultuur

Tijdens je vakantie in Zuid Bohemen cultuur snuiven? Dat kan vrijwel overal, maar de stad Cesky Krumlov is de belangrijkste culturele stad van het gebied. Je vindt nergens anders in Zuid Bohemen zoveel middeleeuwse architectuur dan hier. Je kunt er letterlijk uren rondlopen en steeds iets nieuws ontdekken. Bezoek het ronddraaiende theater, de imposante Dekenaatskerk St. Vitus uit de 15e eeuw of bezoek een van de musea. Het Kunstcentrum Egon Schiele is de moeite waard en ook het Regional Museum is interessant voor diegenen die meer te weten willen komen over de geschiedenis van de stad en omgeving.

Bezienswaardigheden in Zuid Bohemen

In Zuid Bohemen is van alles te bekijken. De regio staat bekend om de vele kastelen. Kasteel Hluboka is het populairst van alle historische gebouwen. Het is een gotisch Engels kasteel met een sprookjesachtige aura en bijzondere tuinen. Tijdens je vakantie in Zuid Bohemen mag je Kasteel Orlik ook zeker niet missen. Kasteel Orlik staat op een heuvel en bij een stuwmeer waardoor het kasteel zich omringt met een adembenemende natuur. Op zoek naar romantiek? Bezoek dan Kasteel Cervena Lhota, een lieflijk bouwwerk midden in een groot meer. Vergeet zeker niet je fototoestel mee te nemen wanneer je de kastelen een bezoekje brengt.

Omgeving

Ook natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers kunnen hun hart ophalen in Zuid Bohemen. Combineer een fikse wandeltocht door de natuur bijvoorbeeld met een bezoek aan de eeuwenoude ruïnes in de omgeving van Cesky Krumlov en Tabor. De mooiste ruïne is Selmberk, dat op 17 kilometer afstand ligt van Tabor. Het natuurgebied daar is romantisch en bestaat uit grote dichte bossen, mooie meren en kleurrijke uitzichten. Een vakantie in Zuid Bohemen biedt honderden gemarkeerde fiets- en wandelroutes. In totaal zijn er meer dan 5.000 meren te vinden waar je kunt zwemmen, vissen, varen en ontspannen. Hiervan is het Lipnomeer het meest bekend en het meest populair. Het meer is 50 kilometer lang en maar liefst 16 kilometer breed.