Vakantie West Bohemen
Vakantie West Bohemen

Vakantie West Bohemen

De historische regio West-Bohemen in Tsjechië beschikt over vele natuurlijke bronnen met heilzame werking. De natuur is hier betoverend mooi. Verschillende wandelroutes door loofbossen leiden langs verschillende bronnen. Ook op cultureel gebied valt er veel te zien en te beleven. Naast de vele bezienswaardigheden vindt ook de actieve vakantieganger tijdens zijn vakantie in West-Bohemen genoeg sportieve uitdagingen. Wat dacht je van een vliegcursus in het kuuroord Karlovy Vary? Deze schilderachtige plaats is ook voorzien van een prachtige 18 holes golfbaan. Het stuwmeer Jesenice leent zich uitstekend voor vele verschillende watersportactiviteiten.

West Bohemen en cultuur

In West-Bohemen bevinden zich meerdere kuuroorden. Karlovy Vary is de grootste en staat bekend om de twaalf mineraalbronnen. Deze stad moet je beslist tijdens je vakantie in West-Bohemen bezocht hebben, want er is zeer veel te doen. Je kunt hier natuurlijk genieten van thermale baden, maar ook de terrasjes zijn hier bijzonder gezellig. Je kunt er het theater bezoeken of een van de kunstgalerieën of het museum voor glas en porselein. Jaarlijks vindt hier het grote Dvorak Muziek Festival en jazz festival plaats. In het kuuroord Marianske Lazne wordt elk jaar het Chopin festival gehouden. Het ligt in een bosrijke omgeving waar je helemaal tot rust komt of een helende kuur kunt doen. Vlakbij het kuuroord ligt het klooster Tepla, bekend om de grote, hoge bibliotheek.

Bezienswaardigheden in West Bohemen

In Plzeň staat de bekende Tsjechische bierbrouwerij. Bierliefhebbers zullen een bezoek aan deze brouwerij niet willen missen tijdens een vakantie in West-Bohemen. Voor de kinderen is er een Dinopark en in het historische centrum staat de St. Bartholomeuskerk met de hoogste kerktoren van Tsjechië. In Domazlice staat een interessante Choddenburcht en een van de oudste houten huizen in Bohemen is te bezichtigen in Lucice. In Chanovice bezoek je een openluchtmuseum met volksarchitectuur uit de streek Klatovy. Rabstejn nad Strelou is een piepklein stadje met historische gebouwen en is zeker een aanrader om er even te gaan kijken als je tijdens je vakantie in West-Bohemen bent.

Omgeving

Het Boheemse woud is een prachtig gebied waar de natuur eeuwenlang onaangetast is gebleven. Er mochten hier jarenlang geen mensen komen. In het westen ligt het Ertsgebergte met bergtoppen die reiken tot boven de 1200 meter. Je kunt het gebied verkennen aan de hand van gemarkeerde fiets- en wandelpaden. Karlovy Vary ligt aan de Tepla rivier met bronwater dat soms wel een temperatuur van boven de 70 graden bereikt. Het schilderachtige kleine kuuroord Konstantinovy Lazne is voor natuurliefhebbers een ideale bestemming tijdens een vakantie in West-Bohemen. Er komen hier in de bossen veel herten, reeën en zangvogels voor.