Vakantie Punta Prima

Punta Prima, aan de zuidoostkust van Menorca, is één van de oudste vakantiesteden op het eiland. Deze gezellige plaats heeft haar traditionele charme en ontspannen sfeer weten te behouden. Tijdens je vakantie in Punta Prima heb je de toegang tot een wit zandstrand en kom je makkelijk via de hoofdweg bij de hoofdstad, Mahon. Het mooiste visitekaartje van Punta Prima is het met een blauwe vlag bekroonde strand, waar de lokale bevolking zelf ook graag naartoe gaat. Het warme ondiepe water is perfect voor gezinnen met kinderen en een vlaggensysteem informeert je over de diepte van het water op verschillende plekken. In Punta Prima kun je de omgeving prima verkennen tijdens een fietstocht of een mooie wandeling. De stad ligt aan het Cami de Cavalls (het pad van de paarden) dat in een cirkel van 184 kilometer uitstrekt. De route ligt op vlak terrein en er zijn in totaal 20 verschillende wandelroutes die middels bordjes met duidelijke informatie aangegeven worden. Tijdens het afleggen van de verschillende routes kom je onder andere kleine strandjes tegen.

Vakanties in Punta Prima

Accommodaties in Punta Prima

Punta Prima en cultuur

Mahon is de hoofdstad van Menorca en de oude Britse invloeden zijn hier nog steeds te zien. Voorbeelden hiervan zijn de Engelse vlaggen en de bouwstijl van de huizen rond de haven. Hier kan de liefhebber van het kennismaken met de lokale cultuur tijdens een vakantie in Punta Prima de Santa Maria kerk bezoeken. Ook ligt er een 19e-eeuws fort bij de haven van deze plaats. Vanaf Punta Prima bereikt de bus de stad Mahon binnen zo'n twintig minuten.

Winkelen en uitgaan in Punta Prima

Punta Prima ligt op tien minuten rijden ten zuiden van Torrevieja, met vele voorzieningen zoals het winkelcentrum (Las Habaneras), een waterpark, de populaire Pacha nachtclub, het casino, bowling, jachthaven met boottochten en zelfs een onderzeeër die je kunt bekijken. Rust hier tijdens je vakantie in Punta Prima uit op de mooie stranden van Playa Flamenca. De energieke vakantieganger bereikt Torrevieja na een half uurtje wandelen langs de kust. Om het uur is er een bus naar deze bestemming. Ook in Punta Prima kun je terecht voor het kopen van leuke souvenirs en dagelijkse benodigdheden.

Eten en drinken in Punta Prima

Punta Prima heeft bij haar eigen winkelcentrum een supermarkt en een redelijk aantal restaurants. Zo kun je voor de maaltijd tijdens je vakantie in Punta Prima bijvoorbeeld kiezen uit een wokrestaurant, fish en chips en een ontbijtrestaurant, een Chinees en een Mexicaans restaurant en een Amerikaanse burgerbar. Voor een drankje in de avond kun je terecht in een gezellige Ierse pub of in een van de lokale bars.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Punta Prima

Reistijd naar Punta Prima

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur
  • Transfertijd naar Punta Prima: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook