Vakantie Es Mercadal

Een vakantie in Es Mercadal is een vakantie op Minorca, het noordelijke kleine broertje van het bekende eiland Majorca. Hoewel het hele eiland nergens langer dan 30 kilometer is, vind je er toch een grote variëteit aan landschappen die nergens onder doet voor het zuidelijke Majorca. Meer dan op de andere Spaanse eilanden heeft Minorca, en Es Mercadal in het bijzonder, een geheel eigen karakter, dat zich kenmerkt door invloeden van het Catalaanse vasteland en een geschiedenis die leest als een jongensboek. Het eiland was namelijk in de klassieke oudheid een waar roversnest en een doorn in het oog van het Romeinse rijk.

Vakanties in Es Mercadal

Accommodaties in Es Mercadal

Es Mercadal en cultuur

De ligging van het eiland Minorca, vlak langs meerdere belangrijke handelsroutes over de Middellandse Zee, is van grote invloed geweest op de cultuur en historie. Voor de start van de jaartelling was het eiland de uitvalsbasis van piraten die de handelsschepen van de Romeinen het leven zuur maakten, tot deze laatsten het eiland rond het jaar 121 in handen zouden krijgen. Es Mercadal zelf zou enkele eeuwen later verrijzen in het midden van het eiland, aan de voet van de berg El Toro. Je vakantie in Es Mercadal is niet compleet zonder een klim naar de 342 meter hoge top van deze berg om daar het altaar van de Virgen del Toro te bezoeken, de beschermheilige van het eiland.

Winkelen en uitgaan in Es Mercadal

Es Mercadel is met zo'n 5.000 inwoners en een handjevol toeristen nooit erg druk en het uitgaansleven staat er dan ook op een laag pitje. Het eiland Minorca kent enkele andere plekken waar je tot vroeg in de ochtend een drankje kan drinken of kan dansen, maar daarbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat het niet de discotheekcultuur kent van vele andere Mediterrane eilanden. Ook wanneer je wilt winkelen tijdens je vakantie in Es Mercadel zal je al snel richting hoofdstad Maó-Mahón of Ciutadella de Menorca moeten reizen. Dankzij het formaat van het eiland duurt zo'n reis echter nooit lang.

Eten en drinken in Es Mercadal

Voor liefhebbers van eten en drinken is een vakantie in Es Mercadal ongegeneerd genieten. Probeer zoete lokale lekkernijen als amargos of crespellines, of wandel naar het nabijgelegen Fornells. Dit kleine dorpje aan de kust ligt op enkele kilometers afstand van Es Mercadal en is beroemd om haar llauts: Traditionele vissersbootjes die worden gebruikt om kreeft te vangen. Diezelfde kreeft wordt vervolgens verwerkt in een Caldereta de Llagosta de Fornells, een overheerlijke stoofschotel waarin traditiegetrouw zowel een mannelijke als een vrouwelijke kreeft wordt opgenomen.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Es Mercadal

Reistijd naar Es Mercadal

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur
  • Transfertijd naar Es Mercadal: 00:40 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook