Vakantie Ciutadella

Menorca is een van de grotere eilanden van de Balearen, een ten oosten van de Spaanse kust in de Middellandse Zee gelegen archipel. Het is onderdeel van Spanje en een geliefde zonbestemming voor vakantiegangers. Menorca is voor een belangrijk deel bebost en rotsachtig, maar met name aan de zuidkust liggen veel stranden en baaien. Hou je meer van cultuur, monumenten, geschiedenis en natuur, dan moet je een vakantie naar Ciutadella overwegen. Deze plaats ligt aan de westkust van Menorca en huisvest ongeveer 30.000 mensen. Het wordt gezien als de meest monumentale stad van het eiland, maar een strand ontbreekt er evenmin.

Vakanties in Ciutadella 1

Accommodaties in Ciutadella

Ciutadella en cultuur

Met een vakantie in Ciutadella verblijf je in een van de grotere steden van Menorca. Dit is ook waarom het over relatief veel historische bezienswaardigheden beschikt en je er meerdere fotogenieke kerken, pleinen en paleizen vindt. Het mooiste plein op Spaans grondgebied is volgens velen het Plaça d'es Born. Dit is eeuwen geleden aangelegd en in de negentiende eeuw opnieuw ingericht. Eromheen staan diverse monumentale gebouwen, zoals de paleizen Palau Salort en Palau de Torre-Saura. Het oudste bouwwerk is de Kathedraal van Menorca, die oorspronkelijk uit de dertiende eeuw stamt. Ook heel fraai is de zeventiende-eeuwse Kapel van Sant Crist.

Winkelen en uitgaan in Ciutadella

Tussen alle bezienswaardigheden door valt er in Ciutadella genoeg te winkelen. Vanaf de historische kathedraal in het oude centrum ligt een straat die naar het nabijgelegen plein Plaça Nova leidt. Aan deze Ses Voltes-straat zijn talloze winkeltjes gevestigd. Je kunt hier naast souvenirs bijvoorbeeld kleding, parfum en lederwaren kopen. Verse streekproducten zijn verkrijgbaar op de overdekte markten die bij het plein Plaça Lliberta worden gehouden. Uitgaan kan in de vele horecagelegenheden rond het Plaça Nova, waaraan tal van cafés, terrassen en barretjes liggen. Op vakantie in Ciutadella is ook het Plaça d'es Born een van de uitgaanshotspots.

Eten en drinken in Ciutadella

De keuken van Menorca is behoorlijk divers. Als eiland kent het natuurlijk een belangrijke vistraditie, maar vlees en groente zijn eveneens veelgebruikte ingrediënten. De gerechten worden gecompleteerd door pasta, rijst, brood en aardappelen. Kenmerkend voor de menukaarten van lokaal georiënteerde eetgelegenheden zijn alberginies al forn (aubergine gevuld met brood, ei en ui), conill ofegat (eenpansgerecht op basis van konijn) en llomb amb col (savooiekool en varkensvlees). De rode cocktailwijn sangria en de kruidenlikeur hierbas zijn de bekendste dranken. Het culinaire Menorca ontdekken tijdens je vakantie in Ciutadella kan het best op het Plaça d'es Born.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Ciutadella

Best beoordeelde vakanties

Port Ciutadella


6.5

1 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Port Ciutadella

Reistijd naar Ciutadella

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur
  • Transfertijd naar Ciutadella: 01:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Ciutadella

Port Ciutadella

€ 464p.p.

Vertrek 29-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Port Ciutadella

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook