Vakantie Cala Santandria

Spanje is meer dan de costa's en de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan. Ook in de Middellandse Zee ligt een eilandengroep die deel uitmaakt van het Zuid-Europese land. De Balearen zijn wellicht niet zo'n bekende naam, maar de meesten hebben wel eens gehoord van eilanden als Ibiza en Majorca die tot deze archipel behoren. Op 75 kilometer van Majorca ligt het kleinere Minorca. Aan de westkust van dit eiland bevindt zich het plaatsje Cala Santandria. Het idyllische strand en het goede zomerweer zijn de voornaamste redenen voor een vakantie in Cala Santandria. Vlakbij ligt het grotere Ciutadella.

Vakanties in Cala Santandria 1

Accommodaties in Cala Santandria

Cala Santandria en cultuur

Cultuurliefhebbers moeten zeker even een bezoek brengen aan het vier kilometer verderop gelegen Ciutadella. De vroegere eilandhoofdstad beschikt over prachtige paleizen, kapelletjes en kathedralen, en heeft met Plaça d'es Born tevens een van fraaiste pleinen van Spanje. De historische of culturele bezienswaardigheden in Cala Santandria zelf zijn dungezaaid. Bij het plaatsje ligt onder andere een zogeheten Martellotoren, die werd opgericht in de achttiende eeuw om Ciutadella te verdedigen. Zonnebaden tijdens je vakantie in Cala Santandria kan in een van twee baaien, die elk een zandstrand hebben. Het helderblauwe water leent zich uitstekend voor zwempartijen en boottochtjes.

Winkelen en uitgaan in Cala Santandria

Hoewel Cala Santandria weinig faciliteiten heeft en je hier echt voor je rust komt, zijn er wel een aantal shops en uitgaansgelegenheden. De mogelijkheden in het kleine toeristenoord zijn echter minimaal en het aanbod in de winkels beperkt zich tot souvenirs en levensmiddelen en andere hoognodige producten. Ook hier geldt dat je voor een dagje shoppen beter naar Ciutadella kunt rijden, waar in het historische centrum winkelstraten en markten zijn te vinden. Op een paar terrasjes na hoef je op vakantie in Cala Santandria evenmin veel horeca of nachtleven te verwachten. Ciutadella heeft wat dat betreft meer te bieden.

Eten en drinken in Cala Santandria

Het kleine aantal toeristen dat voor een vakantie naar Cala Santandria gaat, zorgt er tevens voor dat er niet veel restaurants in het plaatsje zijn. Je vindt er onder andere grillrooms en eetgelegenheden met de mediterrane keuken op het menu. Bekende producten voor typisch lokale gerechten zijn vis, vlees, groente, rijst, pasta, aardappels en brood. Deze worden verwerkt in allerlei schotels, waaronder calamares a la romana (inktvisringen uit de frituur), conill ofegat (gerecht van konijnenvlees) en friet alruin (gebakken lever, aardappels en groente). De nationale dranken zijn de rode wijn sangria, de likeur hierbas en koffie met cognac of brandy (carajillo).

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Cala Santandria

Best beoordeelde vakanties

Aparthotel Prinsotel La Caleta


8.6

39 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Prinsotel La Caleta

Reistijd naar Cala Santandria

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur
  • Transfertijd naar Cala Santandria: 01:15 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Cala Santandria

Aparthotel Prinsotel La Caleta

€ 828p.p.

Vertrek 30-07-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

39 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Prinsotel La Caleta

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook