Vakantie Son Servera

Midden in de Middellandse Zee ligt de eilandengroep de Balearen. De archipel hoort bij Spanje en beschikt met Ibiza en Majorca over twee populaire vakantie-eilanden. Son Servera is een stadje in het noordoosten van Majorca, dat overigens het grootste eiland van de Balearen is. Ga je op vakantie naar Son Servera, dan boek je een verblijf in een schilderachtig stadje met iets meer dan 10.000 vaste inwoners. Doordat het toerisme de voornaamste bron van inkomsten is, ben je hier echter niet de enige. De belangrijkste toeristenwijken zijn Cala Minor en Costa de los Pinos, waar veel vakantiehuizen staan.

Vakanties in Son Servera 1

Accommodaties in Son Servera

Son Servera en cultuur

Son Servera is het oudste deel van het plaatsje en beschikt over diverse historische bezienswaardigheden. Het opvallende middelpunt is de Parochiekerk van Sant Joan Bautista, die stamt uit de zestiende eeuw. Een andere mooie kerk is S'Esglèsia Nova, de nieuwe kerk. Deze is van recenter datum en werd gebouwd in 1905. Op vakantie in Son Servera is ook de haven Cala Bona een bezoekje waard. Hier kun je zowel vissersboten als plezierjachten bekijken. Op 24 juni vindt het feest van de patroonheilige Sant Joan plaats, met dan markten en festiviteiten. Son Servera beschikt daarnaast over enkele golfbanen.

Winkelen en uitgaan in Son Servera

Behalve oude kerken bekijken, golfen en genieten van het nabijgelegen strand, kun je natuurlijk ook lekker slenteren door de winkelstraten van Son Servera. Voor de echte shopaholics zal het aanbod wellicht tegenvallen, maar desondanks kun je hier genoeg kopen om je een middagje bezig te houden. Er zijn onder andere souvenirshop, een gespecialiseerde wijnwinkel, modezaken en lederwarenboetieks. Tevens wordt elke week een uitgebreide markt gehouden. In de avonduren kun je op vakantie in Son Servera terecht in verschillende cafés. Deze zijn gevestigd in het centrum van het stadje en in Cala Bona en Costa de los Pinos.

Eten en drinken in Son Servera

De Balearen kennen een gevarieerde culinaire traditie, die uiteraard veel raakvlakken vertoont met de keuken van het Spaanse vasteland. Pasta, rijst, rundvlees, varkensvlees en vis zijn ingrediënten die in veel recepten terugkomen. Gerechten die typisch zijn voor Majorca zijn fideua (lokale paella met pasta in plaats van rijst), tumbet (een groenteschotel) en de stamppot sopas mallorquinas (koolsoorten, peulvruchten, vlees en brood). Als je lekker wilt eten tijdens je vakantie in Son Servera heb je de keuze uit diverse restaurants. Naast Spaanse en lokale eetgelegenheden zijn de Italiaanse, Japanse en Britse vertegenwoordigd. Veel daarvan liggen in het centrum van Son Servera.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Son Servera

Best beoordeelde vakanties

SENTIDO Pula Suites Golf & Spa


6.7

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Pula Suites Golf & Spa

Reistijd naar Son Servera

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur
  • Transfertijd naar Son Servera: 01:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Son Servera

SENTIDO Pula Suites Golf & Spa

€ 974p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
Half pension

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Pula Suites Golf & Spa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook