Vakantie Puerto de Soller

Puerto de Soller (spreek uit als Sóljer) wordt door velen beschouwd als het mooiste plaatsje op Mallorca, het grootste eiland van de Balearen in de Middellandse Zee. Puerto de Soller was oorspronkelijk slechts een aanlegplaats voor de bootjes van de vissers uit Soller, dat wat meer landinwaarts ligt. Omdat Soller en zijn haven over land lastig te bereiken waren vanwege de bergen die de baai omringen, bleef de authentieke sfeer lange tijd goed bewaard. De meeste toeristen die tijdens hun vakantie Puerto de Soller bezoeken, komen met de trein - 'de Sinaasappel Expres' - vanuit Palma de Mallorca.

Vakanties in Puerto de Soller

Accommodaties in Puerto de Soller

Puerto de Soller en cultuur

Mallorca is door diverse volkeren overheerst, waaronder de Romeinen, Vandalen, Byzantijnen, Moren en Spanjaarden. Het stadje Soller heeft een typisch Moors stratenplan met veel huizen uit de 16e tot 18e eeuw. Tussen Puerto de Soller en Soller rijdt een originele houten tram, die al een attractie op zich is voor je vakantie in Puerto de Soller. Onderweg zie je de terrascultuur met authentiek bevloeiingssysteem, ook al een overblijfsel van de Moorse cultuur. Het zijn vooral olijven en citrusvruchten die verbouwd worden. Op Mallorca wordt Spaans en Catalaans gesproken, het lokale Catalaans wordt Mallorquin genoemd.

Winkelen en uitgaan in Puerto de Soller

Puerto de Soller heeft langs de promenade gezellige terrasjes en restaurantjes. Ook souvenirwinkeltjes vind je hier. Er wordt in Puerto de Soller geen weekmarkt gehouden, daarvoor moet je op zaterdag in Soller zijn. Zowel in Puerto de Soller als in Soller heb je diverse sfeervolle barretjes, maar een bruisend uitgaansleven, zoals in het zuiden van Mallorca, heb je hier niet. Palma de Mallorca ligt een kleine 30 km ten zuiden van Puerto de Soller en wil je een keer echt lekker winkelen en stappen tijdens je vakantie in Puerto de Soller, dan is dat een aanrader.

Eten en drinken in Puerto de Soller

Om lekker uit eten te gaan tijdens je vakantie in Puerto de Soller hoef je het stadje niet uit. Rond de haven en wat hoger in de bergen - met een fantastische uitzicht op de baai - vind je talloze eetgelegenheden in diverse prijsklassen. Voor de mooiste plekjes is het raadzaam te reserveren. De lunch is een warme maaltijd die tussen 14:00 en 15:00 uur geserveerd wordt, en het diner - ook weer een warme maaltijd - is vanaf ongeveer 21:00 uur. Het menu van de dag (aangeduid als 'menú del dia') is meestal goedkoper dan een menu à la carte.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Puerto de Soller

Reistijd naar Puerto de Soller

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur
  • Transfertijd naar Puerto de Soller: 01:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook