Vakantie Puerto de Alcudia

Het grootste eiland van de Spaanse Balearen is Mallorca. Ieder jaar trekt het eiland met zijn sfeervolle dorpjes en mooie stranden zo'n tien miljoen toeristen. Voor het bruisende uitgaansleven trekken veel jongeren naar het zuidwesten van Mallorca, maar als je voor sfeer, cultuur en ontspanning gaat, dan is een vakantie Puerto de Alcudia in het noordoosten van het eiland iets voor jou. Het middeleeuwse centrum, het natuurgebied met tal van exotische vogels, de drie meren, de ongekende watersportmogelijkheden en het grootste strand van Mallorca met een kilometerslange boulevard zijn er de belangrijkste ingrediënten voor een heerlijke vakantie.

Vakanties in Puerto de Alcudia 6

Populaire accommodatie(s)

Appartementen Sea Club Mediterranean Resort, Spanje, Mallorca, Puerto de Alcudia
Appartementen Sea Club Mediterranean Resort
Spanje, Mallorca, Puerto de Alcudia
Vanaf
€ 364 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Accommodaties in Puerto de Alcudia

Puerto de Alcudia en cultuur

De Romeinen stichtten op de heuvels van het schiereiland La Victoria de stad Pollentia. Nadat deze stad was verwoest, bouwden de Moren naast de ruïnes de stad Alcudia met een haven aan de kust, Puerto de Alcudia. Aan de rand van Alcudia zijn nog de overblijfselen van Pollentia te zien, waaronder het Theater Roma. Als je meer wilt weten en zien van het oude Pollentia, breng dan tijdens je vakantie in Puerto de Alcudia een bezoekje aan het archeologisch museum in Alcudia. Alcudia werd in de middeleeuwen ommuurd en ook daar zijn hier en daar nog de restanten plus twee mooie stadspoorten van te zien.

Winkelen en uitgaan in Puerto de Alcudia

Puerto de Alcudia is inmiddels groter geworden dan het stadje waar het oorspronkelijk als haven voor bedoeld was. Je vindt er dan ook heel wat winkeltjes, restaurantjes - veelal met terras - en een verscheidenheid aan uitgaansgelegenheden. Vooral de Engelse pubs en cocktailbarretjes aan de boulevard trekken veel bezoekers. Ook is er nog een handjevol discotheken waar je tijdens je vakantie in Puerto de Alcudia nog wat langer kunt feesten als de overige café's gesloten zijn. Op dinsdag en zondag is er een grote markt in Alcudia die veel mensen uit de omgeving trekt en waar je behalve groenten en fruit ook textiel en handnijverheid vindt.

Eten en drinken in Puerto de Alcudia

Er is een heel gevarieerd aanbod aan eetgelegenheden in Puerto de Alcudia. Onder andere de Chinese, Thaise, Italiaanse, Indiase en natuurlijk de Spaanse keukens zijn er vertegenwoordigd. In totaal kun je kiezen uit een kleine honderd restaurants tijdens je vakantie in Puerto de Alcudia. De originele Mallorcaanse keuken is afgestemd op de seizoenen, met in de zomermaanden grillgerechten en salades en in de wintermaanden voedzame stoofpotten. Op Mallorca wordt wijn geproduceerd, voornamelijk rode, waarvan een aantal internationaal zeer gewaardeerd is.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Puerto de Alcudia

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Ciudad Blanca


0

151 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Ciudad Blanca

Iberostar Alcudia Park


9.1

133 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Alcudia Park

Aparthotel Zafiro Tropic


8.1

306 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Zafiro Tropic

Reistijd naar Puerto de Alcudia

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur
  • Transfertijd naar Puerto de Alcudia: 01:15 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Puerto de Alcudia

Iberostar Alcudia Park

€ 589p.p.

Vertrek 04-05-2019
8 dagen
Logies

133 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Alcudia Park

Hotel Bahia de Alcudia

€ 399p.p.

Vertrek 04-05-2019
8 dagen
Half pension

43 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bahia de Alcudia

Hotel Condesa de la Bahia

€ 553p.p.

Vertrek 04-05-2019
8 dagen
All inclusive

147 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Condesa de la Bahia

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook