Vakantie Playa de Muro

Playa de Muro is van oorsprong een vissersdorp. Het ligt aan de noordoostelijke kust van Mallorca en is tegenwoordig populair als vakantiebestemming. Toch heeft het dorp zijn ontspannen sfeer niet verloren. Playa de Muro is omgeven door een nationaal park en is grofweg verdeeld in twee delen, het rustig afgelegen Alcudia Pins en het levendige Las Gaviotas, met veel pubs en bars. Playa de Muro ligt op een kleine afstand van Alcudia. Hier kun je tijdens je vakantie in Playa de Muro een prachtige jachthaven en het historische centrum bezoeken. Het witte zandstrand is de topattractie in Playa de Muro. Dit vijf kilometer lange strand is bekroond met een blauwe vlag en is onderverdeeld in een aantal zogeheten 'balnerios'. Dit zijn gedeelten met elk een eigen aantal bars en een eigen badmeester. Vanwege het in beginsel ondiepe water kunnen ook gezinnen met kinderen hier goed en veilig terecht. Snorkelen is hier heerlijk, vanwege het zeer heldere water en unieke vissoorten. Ook kun je hier andere watersporten beoefenen. Voor de familie met kinderen is er veel vertier en ook de restaurants bieden in de meeste gevallen speciale kindermenu's. Bezoek het Laberintos Fun Park (met doolhoven) of plan een dagje op de kartbaan in Picafort.

Vakanties in Playa de Muro 4

Accommodaties in Playa de Muro

Playa de Muro en cultuur

Na een busrit van slechts vijftien minuten bereik je tijdens je vakantie Playa de Muro het mooie Alcudia. Hier kun je tijdens je vakantie in Playa de Muro naar uitwijken voor een bezoek aan het kustgebied, de winkels, de jachthaven en uiteraard de middeleeuwse stad. Dit gedeelte van de stad is omringd door oude muren en de kleine steegjes en pleinen zijn zeker het zien waard. Bezoek de San Jaume kerk of vervolg je trip naar de hoofdstad Palma. Palma biedt gezellige cafés en een gotische kathedraal.

Winkelen en uitgaan in Playa de Muro

Er zijn veel kleine winkels in Playa de Muro. Hier worden boodschappen en souvenirs verkocht. Ook kun je de lokale markten bezoeken tijdens je vakantie in Playa de Muro. Op vrijdag is er een markt in Can Picafort en op zondag kun je de markt op in Alcudia en Muro. Vaak loopt de markt ten einde rond het middaguur, dus het is belangrijk om er op tijd bij te zijn.

Eten en drinken in Playa de Muro

Tijdens een vakantie in Playa de Muro is het heerlijk om het koken even aan iemand anders over te laten. Er zijn een groot aantal restaurants, bars en cafés, met name langs de boulevard aan het strand. Voor zowel kinderen als volwassenen is er een ruime keuze aan snacks en maaltijden. Je kunt onder andere kiezen uit de Spaanse, Britse, Italiaanse en Indiase keuken.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Playa de Muro

Best beoordeelde vakanties

Hotel Prinsotel La Dorada


8.8

104 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Prinsotel La Dorada

Hotel Grupotel Maritimo


8.3

29 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Grupotel Maritimo

Hotel BQ Alcudia Sun Village


7.6

49 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel BQ Alcudia Sun Village

Reistijd naar Playa de Muro

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur
  • Transfertijd naar Playa de Muro: 01:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Playa de Muro

Hotel BQ Alcudia Sun Village

€ 419p.p.

Vertrek 25-07-2019
5 dagen
Logies

49 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel BQ Alcudia Sun Village

Hotel Grupotel Maritimo

€ 905p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
Half pension

29 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Grupotel Maritimo

Hotel Prinsotel La Dorada

€ 1.183p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
Logies

104 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Prinsotel La Dorada

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook