Vakantie Palma Nova

Palma Nova is een populaire vakantieplaats waar jaarlijks veel mensen genieten van een welverdiende vakantie. De plaats is gelegen in het zuidwesten van Mallorca, ten westen van de stad Palma de Mallorca en ligt tegen de plaats Magaluf aan. Magaluf is een vergelijkbare plaats als Palma Nova. In Palma Nova wonen maar een paar honderd inwoners, maar tijdens de vakantieperiodes groeit dit aantal dankzij de vele toeristen. Palma Nova kent diverse bezienswaardigheden, waaronder een waterpark, een boottocht en Marineland. Een vakantie in Palma Nova biedt je dus een ultieme vakantie waar je je geen minuut hoeft te vervelen.

Vakanties in Palma Nova 2

Accommodaties in Palma Nova

Palma Nova en cultuur

De geschiedenis van Palma Nova is niet zo interessant of rijk. Van oorsprong was de plaats een kustplaatsje dat eigenlijk nooit echt toeristisch te noemen was. In de jaren 60 is hier echter wat verandering in gekomen. Zo kwamen er steeds meer toeristen richting Palma Nova en in de jaren die volgden is dat alleen maar toegenomen. Mallorca kent daarentegen wel een rijke historie, dus wanneer je een cultuurliefhebber bent, kun je er voor kiezen om een dagje richting Mallorca te gaan om daar de historie te ontdekken. Vakantie Palma Nova is dus niet heel cultuurrijk, maar daarentegen Mallorca wel.

Winkelen en uitgaan in Palma Nova

Palma Nova is gelegen aan de Costa de Calvià, waar je als toerist terecht kunt voor diverse winkels, bars en cafés. Je vindt er kledingwinkels, schoenenwinkels, juweliers, winkels met de nodige souvenirs en ga zo maar door. Kortom, de Costa De Calvià is een ideale plek om een dagje te shoppen. Na het shoppen geniet je op een terras van een heerlijke cocktail of een ander drankje. Wil je na het terras nog gaan genieten van het uitgaansleven? In Palma Nova vind je ook diverse bars en clubs die tot laat in de nacht open zijn. Tijdens een vakantie in Palma Nova is vermaak nooit ver te zoeken.

Eten en drinken in Palma Nova

In Costa de Calvià vind je naast winkels en bars ook de nodige restaurants. Of je nu wilt genieten van een traditioneel Mallorcaans gerecht, een visgerecht of een Italiaans gerecht, je vindt het er allemaal. Typische Mallorcaanse gerechten zijn onder andere tumbet, arroz brut en frit mallorqui. Meer zin in een simpele maaltijd? Er zijn ook diverse fastfoodrestaurants aanwezig. Ten slotte kun je genieten van een heerlijke Mallorcaanse wijn of túnel de Mallorca; een anijsdrankje. Genoeg eten en drinken dus tijdens je vakantie in Palma Nova.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Palma Nova

Best beoordeelde vakanties

Aparthotel Zafiro Palmanova


8.9

334 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Zafiro Palmanova

Hotel Elba Sunset Mallorca Lifestyle & Thalasso Spa


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Elba Sunset Mallorca Lifestyle & Thalasso Spa

Reistijd naar Palma Nova

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur
  • Transfertijd naar Palma Nova: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Palma Nova

Hotel Elba Sunset Mallorca Lifestyle & Thalasso Spa

€ 1.003p.p.

Vertrek 20-07-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Hotel Elba Sunset Mallorca Lifestyle & Thalasso Spa

Aparthotel Zafiro Palmanova

€ 687p.p.

Vertrek 05-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

334 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Zafiro Palmanova

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook