Vakantie Calas de Mallorca

Aan de oostkust van het populaire eiland Mallorca vind je het resort Calas de Mallorca. Het is de perfecte locatie voor een rustige, ontspannen verblijf op een eiland dat bekend staat om haar zonnige dagen die het hele jaar rond voor een comfortabele tot hete temperatuur zorgen. De vele zandstranden, waarvan Cala Domingos is onderscheiden met de Europese blauwe vlag, zijn de ideale plaats om te genieten van de zon of een duik in de Middellandse Zee. Verder is Calas de Mallorca wat rustiger dan veel van de andere badplaatsen in de omgeving, wat het een prima uitvalsbasis maakt voor gezinnen met kinderen die de oostkust van het eiland willen verkennen.

Vakanties in Calas de Mallorca 3

Accommodaties in Calas de Mallorca

Calas de Mallorca en cultuur

Het culturele zwaartepunt van het eiland Mallorca ligt in het westen rond hoofdstad Palma de Mallorca. Je treft hier talloze historische overblijfselen van nederzettingen die duizenden jaren terug door de Grieken op het eiland werden opgezet. Dichter bij Calas de Mallorca verken je de lokale cultuur voornamelijk door te genieten van heerlijk eten en drinken. De lokale economie draait grotendeels op de aanwezigheid van toeristen, dus gastvrijheid staat er zeer hoog in het vaandel. Schroom dan ook niet om met de lokale bevolking in gesprek te gaan over hun cultuur: Je interesse wordt altijd zeer op prijs gesteld en je hoeft niet gek op te kijken als je diezelfde avond nog bij het diner aan kan schuiven.

Winkelen en uitgaan in Calas de Mallorca

Het levendige uitgaansleven van de west- en noordkust van Mallorca zal je hier niet aantreffen. Wil je wel tot in de vroege uurtjes feesten tijdens je vakantie in Calas de Mallorca? Dan is een taxi naar een van de nabijgelegen badplaatsen zo gepakt en geniet je binnen de kortste keren van het bekende nachtleven. Na een lange nacht is het in de rust van Calas de Mallorca zelf weer heerlijk ontspannen. Voor een winkelavontuur neem je de bus of taxi naar het nabijgelegen Manacor, wat ook wel de parelhoofdstad van de Middellandse Zee genoemd wordt. Je vindt talloze winkeltjes waar je lokale parels, na wat afdingen, voor een zacht prijsje mee naar huis neemt.

Eten en drinken in Calas de Mallorca

Het eten in Calas de Mallorca is vergelijkbaar met hetgeen je op de rest van het eiland vindt: Veel vlees- en stoofschotels die duidelijk veel invloeden kennen van het nabijgelegen Spaanse vasteland. In de kustgebieden, waaronder de regio rond Calas de Mallorca, treft je daarnaast logischerwijs veel visgerechten. Probeer bijvoorbeeld eens een Parrillada de Pescado, een mixedgrillschotel met een selectie vis en zeevruchten. Een wat zwaardere, maar zeker even lekkere schotel is de Sopas Mallorquinas, een karakteristieke stoofschotel van vis, groente en aardappelen.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Calas de Mallorca

Best beoordeelde vakanties

Hotel HYB Eurocalas


8.9

518 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel HYB Eurocalas

Sol Calas de Mallorca


6.8

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sol Calas de Mallorca

HSM Canarios Park Hotel


8.3

34 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

HSM Canarios Park Hotel

Reistijd naar Calas de Mallorca

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur
  • Transfertijd naar Calas de Mallorca: 01:20 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Calas de Mallorca

Hotel HYB Eurocalas

€ 738p.p.

Vertrek 18-07-2019
6 dagen
All inclusive

518 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel HYB Eurocalas

Sol Calas de Mallorca

€ 968p.p.

Vertrek 20-07-2019
8 dagen
All inclusive

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Sol Calas de Mallorca

HSM Canarios Park Hotel

€ 804p.p.

Vertrek 09-08-2019
8 dagen
All inclusive

34 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

HSM Canarios Park Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook