Vakantie Tijarafe

Een slaperig dorpje aan de westkust van het Canarische eiland La Palma, waar de zon altijd schijnt en de lucht altijd blauw is: Vier je volgende vakantie in Tijarafe! Dit landelijke gebied wordt door de Angustiaskloof gescheiden van het Dal van Aridane wat bij de meeste toeristen bekender is. De bezoekers aan Tijarafe hoor je echter niet klagen. De weldadige rust in een gebied waar de lokale bevolking nog gewoon het authentieke Canarische leven leidt, maakt dit de perfecte bestemming voor een ieder die buiten de drukte om van het mooie La Palma wil genieten.

Vakanties in Tijarafe

Accommodaties in Tijarafe

Tijarafe en cultuur

Je vakantie in Tijarafe vier je onder een bescheiden bergtop, in een gebied waar de landbouw nog de belangrijkste bezigheid van de bevolking is. Omringd door velden vol avocado's, amandelen en bananen proef je hier nog de echte Canarische cultuur. Bezoek vooral ook de kerk Iglesia de Nuestra Señora de Candelaria in het dorpscentrum van Tijarafe. Gebouwd rond 1530 is de kerk nog steeds een belangrijke ontmoetingsplek voor de lokale bevolking, maar ook voor de toerist geïnteresseerd in de cultuur van het dorp is een bezoek de moeite waard. Je vindt er bijvoorbeeld verschillende mooie houtsnijwerken en schilderingen.

Winkelen en uitgaan in Tijarafe

Wil je uitgaan tijdens je vakantie in Tijarafe? Dan is een snelle oversteek van de Angustiaskloof waarschijnlijk je beste optie. In het dorp zelf vind je voornamelijk restaurantjes waar de lokale bevolking tot laat in de avond van een drankje geniet en je met alle liefde zal verwelkomen. Winkelen kan in Tijarafe ook, maar wederom is dit vooral op de inwoners van Tijarafe zelf gericht en je vindt er dus bijvoorbeeld een supermarkt, sigarenwinkeltje en dergelijke. Voor een middag kleding-shoppen zal je richting de grotere, meer toeristische steden moeten reizen. Dankzij het compacte formaat van het eiland zijn deze echter nooit ver weg.

Eten en drinken in Tijarafe

Op La Palma houdt men van eten en drinken en Tijarafe is daarop geen uitzondering. Hoewel je er dus een handjevol kleine bars aan zult treffen, vind je er wel meerdere restaurants waar de inwoners van het dorpje zelf regelmatig aanschuiven. Geniet er vervolgens bijvoorbeeld van een heerlijke queso asado, een stuk gebakken geitenkaas met mojo verde-saus. Ook de shiperones a la plancha, oftewel in olie gebakken inktvis, is een aanrader. Veel van de maaltijden die je er nuttigt zullen bovendien vergezeld worden door de papas arugadas, kleine aardappelen die in de schil worden gekookt in zeewater of water met zeezout.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Tijarafe

Reistijd naar Tijarafe

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur
  • Transfertijd naar Tijarafe: 01:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook