Vakantie Tajuya

De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming voor een vakantie, waarbij vooral Gran Canaria en Tenerife elk jaar druk worden bezocht. Met La Palma heeft de Spaanse archipel in de Atlantische Oceaan echter ook een minder toeristisch eiland. De mensen die La Palma bezoeken komen hier juist omdat het relatief rustig is. In het westen van het eiland bevindt zich het kleine plaatsje Tajuya. Het is landinwaarts gelegen en vormt een goede uitvalsbasis voor wandelingen in de omgeving. Een vakantie in Tajuya is daarmee perfect voor natuurliefhebbers. Door zijn groene landschap wordt La Palma ook wel 'la isla verde' genoemd.

Vakanties in Tajuya

Accommodaties in Tajuya

Tajuya en cultuur

Het landschap van La Palma is ontstaan door vulkanische activiteiten. Verspreid over het eiland liggen diverse natuurgebieden. Op vakantie in Tajuya vind je vlakbij het nationale park Caldera de Taburiente. Dit is een oude vulkaankrater met wanden die tot twee kilometer hoogte boven de bodem uittorenen. Een ander indrukwekkend gebied is Barranco de Las Angustias, dat wordt gekenmerkt door diepe groene kloven ('barrancos') en rotsachtige bergruggen. Meer naar het zuiden ligt het natuurreservaat en vulkanische berggebied Cumbre Vieja. In de natuurparken bij Tajuya vind je moeilijke en minder moeilijke wandelroutes. Langs de westkust liggen diverse badplaatsjes, waaronder Tazacorte en San Borondón.

Winkelen en uitgaan in Tajuya

Tajuya is een rustig dorp, dat grotendeels bestaat uit appartementen, vakantiewoningen en villa's. De winkelmogelijkheden zijn niet zo uitgebreid, maar je kunt er wel terecht voor de dagelijkse boodschappen, kleding en andere eerste levensbehoeften. Het nabijgelegen El Paso biedt wat dat betreft meer mogelijkheden, met onder andere traditioneel zijdehandwerk. Los Llanos is een grotere stad, die op vakantie in Tajuya goed te bereiken is. Het staat bekend als het commerciële centrum van de omgeving. Uitgaan kan ook het best in de meer toeristische plaatsen rond Tajuya, al zijn er wel enkele cafés in het dorp.

Eten en drinken in Tajuya

Gelegen op het kruispunt van culturen hebben de Canarische Eilanden een net zo diverse keuken. De invoeden op culinair gebied zijn dan ook afkomstig uit Afrika, Zuid-Amerika en Spanje. Naast vleesschotels gebaseerd op onder meer geiten- en lamsvlees, nemen ook visgerechten een belangrijke plaats in. Traditionele delicatessen zijn ropa vieja (rundvlees met kip, aardappelen en kikkererwten), sancocho canario (gekookte vis, zoete aardappelen en mojosaus) en pescado seco (gedroogde vis). Op vakantie in Tajuya zul je een beperkt aantal eetgelegenheden aantreffen. Meer restaurants en een omvangrijker culinair aanbod vind je in de grotere plaatsen die in deze regio liggen.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Tajuya

Reistijd naar Tajuya

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur
  • Transfertijd naar Tajuya: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook