Vakantie Los Llanos de Aridane

Los Llanos de Aridane is na Santa Cruz de belangrijkste plaats op La Palma, het meest noordwestelijke eiland van de Canarische Eilanden. Het grote voordeel van een vakantie in Los Llanos de Aridane is dat het toerisme op La Palma niet zo massaal is als op de meeste andere Canarische Eilanden. Los Llanos de Aridane ligt in Valle de Aridane, een vruchtbaar gebied waar in de negentiende eeuw veel bananenplantages zijn aangelegd. Opvallende landhuizen in de omgeving herinneren aan deze periode. Door vroegere vulkaanuitbarstingen heeft de kust van het eiland merkwaardige rotsformaties. Het strand bij Puerto Naos is zwart van het vulkaanzand.

Vakanties in Los Llanos de Aridane 4

Accommodaties in Los Llanos de Aridane

Los Llanos de Aridane en cultuur

Een vakantie in Los Llanos de Aridane is een feest voor liefhebbers van architectuur. Aan de ene kant zie je de stedelijke architectuur, met veel invloeden van buitenaf. Aan de andere kant wordt de landelijke architectuur sterk beïnvloed door de landbouw. Denk hierbij niet alleen aan de huizen, maar ook aan graanschuren, moestuinen, veestallen, waterputten en windmolens. De twee oudste kerken op La Palma, in Barlovento en San Andres, zijn van het begin van de zestiende eeuw. Enkele interessante musea op La Palma zijn het wijnmuseum in Las Manchas en het Archeologisch Museum Benahoarita in Los Llanos de Aridane.

Winkelen en uitgaan in Los Llanos de Aridane

Houd je van shoppen, dan moet je tijdens je vakantie in Los Llanos de Aridane vooral het centrum van de stad opzoeken. Sommige winkels zijn gericht op toeristen, andere juist op de lokale bevolking. Je kunt hier kleding en sieraden kopen, maar er zijn ook supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Het uitgaansleven op La Palma speelt zich vooral af in Los Llanos de Aridane, maar ook in Puerto Naos en Los Cancajos zijn de nodige kroegen en bars. In Santa Cruz de La Palma is de gezelligheid vooral in de parken en op pleinen te vinden.

Eten en drinken in Los Llanos de Aridane

De gezelligste tentjes om tijdens je vakantie in Los Llanos de Aridane iets te eten vind je aan de Plaza de España in het stadscentrum. Restaurant Salta Si Puedes ziet er aan de buitenkant niet erg uitnodigend uit, maar binnen is het gezellig en je wordt er vriendelijk bediend. In restaurant Parilla Aridane kun je terecht voor Canarisch eten (vlees en vis). In restaurant Dementa klinkt tijdens het eten sfeervolle muziek. Maar je kunt gerust ook iets kopen bij een van de vele autobars die je langs de doorgaande wegen tegenkomt. De hygiëne is overal dik in orde.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Los Llanos de Aridane

Best beoordeelde vakanties

Bungalows La Palma Jardin


9.3

64 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Bungalows La Palma Jardin

Villa & Casitas Caldera - incl autohuur


8.6

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Villa & Casitas Caldera - incl autohuur

Los Bejenados


8.3

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Los Bejenados

Reistijd naar Los Llanos de Aridane

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur
  • Transfertijd naar Los Llanos de Aridane: 01:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Los Llanos de Aridane

Bungalows La Palma Jardin

€ 729p.p.

Vertrek 09-08-2019
8 dagen
Logies

64 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Bungalows La Palma Jardin

Villa & Casitas Caldera - incl autohuur

€ 659p.p.

Vertrek 09-08-2019
8 dagen
Logies

9 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Villa & Casitas Caldera - incl autohuur

Los Bejenados

€ 572p.p.

Vertrek 09-08-2019
8 dagen
Logies

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Los Bejenados

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook