Vakantie Fuencaliente

Fuencaliente ligt aan de zuidelijke kust van La Palma, het kleinste eiland van de verzameling Canarische Eilanden. De regio biedt mooie dorpen zoals Las Indias en Los Canarios in een rustige omgeving. Tijdens je vakantie in Fuencaliente kun je echt tot jezelf komen en ontsnappen een de stress en drukte van het dagelijks leven. Er is veel vulkanisch gebied, perfect voor het maken van mooie wandelingen. Tevens is de omgeving, met witte huizen en veel groen bijzonder geschikt voor het maken van bijvoorbeeld een lange autorit of een fietstocht.

Vakanties in Fuencaliente 3

Accommodaties in Fuencaliente

Fuencaliente en cultuur

De rit vanaf Fuencaliente naar de hoofdstad, Santa Cruz de la Palma, duurt zo'n veertig minuten. Informeer naar de busverbindingen vanuit Fuencaliente indien je liever met het openbaar vervoer reist. Aan de noordkant van de Avenida Maritima kun je kennismaken met de typische Canarische huizen met hun vrolijk beschilderde houten balkons. Op de Plaza de Espana kun je de Iglesia de El Salvador bekijken. Vooral het plafond met een honingraatmotief plafond is adembenemend mooi. Ook kun je tijdens je vakantie in Fuencaliente het leuke marine-museum bekijken. Hier zie je onder andere een replica van een enorme boot.

Winkelen en uitgaan in Fuencaliente

Fuencaliente de la Palma is geen groot winkelparadijs. Toch kun je hier wel terecht voor lokale specialiteiten zoals brood en gebak. Uiteraard is er ook een supermarkt. Bezoek de lokale markt en proef het lokale 'street food', of doe inkopen voor je eigen picknick aan het strand of in je appartement!. In Santa Cruz de la Palma zijn wat meer winkels gevestigd. Genieten van een drankje doe je in een van de kleine taverna's aan de haven of in de lokale bars in het dorp.

Eten en drinken in Fuencaliente

De gerechten in de authentieke familierestaurants in Fuencaliente zijn voornamelijk gebaseerd op rundvlees, konijn en vis. De verse visvangst van de dag wordt bijvoorbeeld gezouten en verwerkt in een smaakvolle stoofpot. De beste wijnmakerij van het eiland voorziet veel van de lokale bars van goede wijnen. Bezoek tijdens je vakantie in Fuencaliente zelf de Bodegas Teneguia en neem een flesje mee naar huis.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Fuencaliente

Best beoordeelde vakanties

Hotel La Palma & Teneguia Princess


8.5

315 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel La Palma & Teneguia Princess

Hotel La Palma & Teneguia Prin


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel La Palma & Teneguia Prin

La Palma and Teneguia Princess


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

La Palma and Teneguia Princess

Reistijd naar Fuencaliente

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur
  • Transfertijd naar Fuencaliente: 01:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Fuencaliente

Hotel La Palma & Teneguia Princess

€ 908p.p.

Vertrek 09-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

315 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel La Palma & Teneguia Princess

Hotel La Palma & Teneguia Prin

€ 891p.p.

Vertrek 09-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Hotel La Palma & Teneguia Prin

La Palma and Teneguia Princess

€ 933p.p.

Vertrek 09-08-2019
8 dagen
Half pension

La Palma and Teneguia Princess

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook