Vakantie La Palma

Wandelaars kiezen voor een vakantie naar La Palma vanwege de rust en de natuur. Het eiland is het hele jaar met groene vegetatie bedekt. La Palma wordt daarom ook wel La Isla verde (het groene eiland) of La Isla bonita (het mooie eiland) genoemd. Het is het meest noordwestelijke van de Canarische Eilanden, in de Atlantische Oceaan bij Afrika. Anders dan op Tenerife en Gran Canaria is er op La Palma geen massatoerisme. Bijzondere vermelding verdient het prachtige gebied Caldera de Taburiente, met het gelijknamige natuurpark en aan de rand een internationale sterrenwacht, het observatorium Roque de los Muchachos.

Vakanties op La Palma 18

Plaatsen op La Palma

Populaire plaatsen op La Palma

Vakantie Los Cancajos

Kies uit 6 accommodaties.

Bekijk deze regio (6)
Vakantie Los Cancajos

Vakantie Los Llanos de Aridane

Kies uit 3 accommodaties.

Bekijk deze regio (3)
Vakantie Los Llanos de Aridane

Vakantie Puerto Naos

Kies uit 2 accommodaties.

Bekijk deze regio (2)
Vakantie Puerto Naos

La Palma en cultuur

Ook al ga je in de eerste plaats voor de natuur op vakantie naar La Palma, het eiland heeft ook een rijke geschiedenis. Van de oorspronkelijke bewoners, de Benahorieten, zijn nog rotstekeningen te bewonderen in het culturele park de la Zarza. Ook kom je in het archeologisch museum Benahoarita in Los Llanos de Aridane een en ander te weten over de geschiedenis en cultuur van La Palma. De stad zelf is trouwens ook zeer de moeite waard, alleen al door zijn leuke historische binnenstad. In de omgeving van Los Llanos zijn nog altijd veel bananenplantages te vinden.

Winkelen en uitgaan op La Palma

Wie op vakantie naar La Palma gaat voor een winkelparadijs en een spetterend nachtleven komt bedrogen uit. Het eiland is juist zo lekker rustig doordat het allemaal wat minder op uitgaanspubliek is ingericht als bijvoorbeeld Tenerife. Dat wil niet zeggen dat er helemaal niets te doen is. Natuurlijk is er in ieder dorp wel een supermarkt, en in de toeristenbadplaatsen zijn ook winkels met souvenirs. De wat grotere winkels zijn vooral te vinden in de hoofdstad Santa Cruz de la Palma (door de inwoners meestal La Palma genoemd) en Los Llanos, maar ook daar zijn geen warenhuizen of grote winkelketens.

Eten en drinken op La Palma

Je vakantie naar La Palma is niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele sfeervolle terrasjes. Vooral in Santa Cruz is het goed toeven. Maak een wandeling door het knusse en gezellige centrum, bewonder de kenmerkende kleurige geveltjes en houten balkons, en zoek een leuk terras of café aan een van de pleintjes of de boulevard. Van oudsher zijn de restaurants aan de kust gespecialiseerd in vis, terwijl die in de bergen meer op vlees zijn ingericht, maar tegenwoordig is die scheiding minder strikt. Je kunt ook gerust iets bestellen bij een autobar langs de doorgaande wegen. De hygiëne is uitzonderlijk goed.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op La Palma

Best beoordeelde vakanties

Bungalows La Palma Jardin


0

66 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Bungalows La Palma Jardin

Appartementen Hacienda San Jorge


9

232 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Hacienda San Jorge

Hotel La Palma & Teneguia Princess


0

320 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel La Palma & Teneguia Princess

Foto's en Video La Palma

  • Vakantie Los Cancajos
  • Vakantie Los Llanos De Aridane
  • Vakantie Puerto Naos
  • Vakantie La Punta
  • Vakantie Fuencaliente

Reistijd naar La Palma

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar La Palma

Finca Casa Silvina

€ 561p.p.

Vertrek 26-09-2019
8 dagen
Logies

Finca Casa Silvina

Hotel La Palma & Teneguia Princess

€ 595p.p.

Vertrek 11-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

320 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel La Palma & Teneguia Princess

Hotel Sol La Palma

€ 523p.p.

Vertrek 11-10-2019
8 dagen
Logies

372 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sol La Palma

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook