Vakantie Valle Gran Rey

Het lukt maar weinig bezoekers de wandeling naar de kust te maken zonder even te stoppen en te genieten van het geweldige uitzicht over 'de vallei van de grote koning'. Wanneer je je vakantie in Valle Gran Rey viert, geniet je van een verblijf aan een diepe, groene kloof die uitloopt op het langste en mooiste strand van eiland La Gomera. Niet het grootste van de Canarische Eilanden, maar wat het ontbreekt aan formaat, maakt het goed in adembenemend natuurschoon en Valle Gran Rey, een gebied in het westen van dit kleine eiland, is absoluut het mooiste dat hier te vinden is.

Vakanties in Valle Gran Rey 5

Accommodaties in Valle Gran Rey

Valle Gran Rey en cultuur

De groene Valle Gran Rey dankt zijn naam aan de legendarische koning Hapalupa die voor de komst van de Spanjaarden vanuit de vallei over de Canarische eilanden regeerde. Tegenwoordig is van deze pre-Spaanse tijd weinig meer te merken en is de cultuur een mengelmoes van Spaanse en Afrikaanse invloeden. Het Silbo Gomero is een voorbeeld van zo'n uniek stukje cultuur dat niet traditioneel Spaans of Afrikaans te noemen is. Deze bijzondere gefloten versie van het Spaans stond de bewoners van La Gomera toe om door middel van fluitgeluiden over lange afstanden te communiceren. De smalle valleien van het eiland zorgden er vervolgens voor dat het geluid versterkt en verder gedragen werd. Tegenwoordig kan je tijdens een vakantie in Valle Gran Rey elke lokale Gomeraan vragen om een demonstratie: Sinds de taal door UNESCO aan de lijst met werelderfgoed is toegevoegd wordt deze verplicht onderwezen op alle scholen van het eiland.

Winkelen en uitgaan in Valle Gran Rey

Hoewel je je tijdens een vakantie in Valle Gran Rey absoluut niet hoeft te vervelen, tref je hier geen discotheken zoals je die elders op de Canarische eilanden wel aantreft. Dit is echter absoluut geen gemis, want wat het er ontbreekt aan discotheken wordt meer dan goedgemaakt door talloze leuke bars en lounges waar veelal live muziek wordt gespeeld. De winkels in Valle Gran Rey kenmerken zich door een assortiment lokale en organische producten waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Voor een uitgebreidere dag winkelen reis je naar San Sebastián, de hoofdstad van het eiland.

Eten en drinken in Valle Gran Rey

Na een dag luieren in de tropische zon of een wandeling door de groene valleien van Valle Gran Rey is het tijd om te genieten van de de lokale keuken. Naast de vele visgerechten krijg je hier vaak papas arrugadas geserveerd, lokale kleine aardappeltjes die in de schil in zeewater worden gekookt. Bij de aardappeltjes krijg je meestal ook mojo, een lokale dipsaus, die zowel in een hete rode variant als een versie met koriander wordt gegeten. In de dessert van het eiland wordt veelal Miel de Palma, oftewel palmhoning verwerkt. Dezelfde honing is direct ook een populaire souvenir voor het thuisfront na een vakantie in Valle Gran Rey.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Valle Gran Rey

Best beoordeelde vakanties

Aparthotel Playa Calera Suites


8.6

17 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Playa Calera Suites

Las Mozas


8

8 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Las Mozas

Appartementen Charco del Conde


7

51 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Charco del Conde

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Valle Gran Rey

Aparthotel Playa Calera Suites

€ 951p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

17 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Playa Calera Suites

Appartementen Charco del Conde

€ 497p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
Logies

51 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Charco del Conde

Hotel Gran Rey

€ 783p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Gran Rey

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook