Vakantie La Gomera

De Canarische Eilanden zijn al decennialang populair onder vakantiegangers. De Spaanse archipel ligt op gemiddeld 150 kilometer van de Atlantische kust van Marokko en bestaat uit zeven hoofdeilanden. Een van de kleinste daarvan is La Gomera. In totaal wonen ongeveer 21.000 mensen op het eiland, dat vrijwel cirkelvormig is en diverse aantrekkelijke toeristenbestemmingen heeft. Het door ravijnen en dalen doorkliefde landschap, de binnenlandse jungle en de aangename temperaturen zijn de belangrijkste redenen waarom mensen voor een vakantie op La Gomera kiezen. De meesten daarvan bezoeken het groene eiland kort tijdens een dagtrip met de boot vanaf het nabijgelegen en grotere Tenerife.

Vakanties op La Gomera 6

Plaatsen op La Gomera

Populaire plaatsen op La Gomera

Vakantie Valle Gran Rey

Kies uit 5 accommodaties.

Bekijk deze regio (5)
Vakantie Valle Gran Rey

Vakantie Playa Santiago

Kies uit 1 accommodaties.

Bekijk deze regio (1)
Vakantie Playa Santiago

La Gomera en cultuur

Hoewel veel toeristen dus maar één dag op het eiland vertoeven is het zonder meer een langer verblijf waard. Vooral natuurliefhebbers zullen het tijdens een vakantie op La Gomera naar hun zin hebben. In het binnenland van het eiland ligt bijvoorbeeld het bijzondere nationale park Garajonay. Dit is genoemd naar de 1.480 meter hoge bergtop, die het hoogste punt van La Gomera is. Hier vind je een rijke flora en fauna met karakteristieke laurierbossen en bijzondere duivensoorten. Culturele bezienswaardigheden zijn te vinden in San Sebastián. In deze eilandhoofdstad staan het vijftiende-eeuwse fort Torre del Conde en verschillende oude kerken, waaronder de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Winkelen en uitgaan in La Gomera

In plaatsen als het aan de oostkust gelegen San Sebastián kun je goed shoppen. Vooral de de straat Calle Real heeft een uitgebreid aanbod winkels en bazaars. Er worden veel lokale producten gemaakt die vooral als souvenirs aan toeristen worden verkocht. Kenmerkend zijn aardewerk, manden en borduurwerk. De Calle Real heeft daarnaast ook diverse mode-, parfum- en sieradenboetieks. In deze straat zijn tevens goede uitgaansgelegenheden te vinden, vooral cafés en bars. Andere plaatsen waar je tijdens een vakantie op La Gomera goed kunt uitgaan zijn Arure, Playa Santiago, La Puntilla, Vueltas en Valle Gran Rey.

Eten en drinken in La Gomera

De Canarische Eilanden horen al ruim vijfhonderd jaar tot het Spaanse grondgebied. Hierdoor zijn in de loop van de tijd vanzelfsprekend veel culinaire tradities overgenomen van Spanje. Toch zijn er ook de nodige gerechten die typerend zijn voor La Gomera. Zo is soep van waterkers er populair en worden ook stoofpotjes met zoete aardappels, kikkererwten, kool en maïs veel gegeten. Papas arrugadas (ongeschilde in extra zout water gekookte aardappels) zijn een eilandspecialiteit. Vis en vlees staan ook veel op het menu. Geliefd zijn lams-, geiten- en konijnenvlees en vissoorten als zeebaars, tonijn, garnaal en inktvis.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op La Gomera

Best beoordeelde vakanties

Aparthotel Playa Calera Suites


8.6

17 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Playa Calera Suites

Hotel Jardin Tecina


8.1

126 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Jardin Tecina

Las Mozas


8

8 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Las Mozas

Foto's en Video La Gomera

  • Vakantie Valle Gran Rey
  • Vakantie Playa Santiago

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar La Gomera

Aparthotel Playa Calera Suites

€ 814p.p.

Vertrek 11-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

17 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Playa Calera Suites

Hotel Gran Rey

€ 522p.p.

Vertrek 25-10-2019
5 dagen
Logies en ontbijt

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Gran Rey

Hotel Jardin Tecina

€ 747p.p.

Vertrek 27-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

126 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Jardin Tecina

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook