Vakantie Santa Eulalia del Rio

Het Spaanse eiland Ibiza in de Middellandse Zee geniet voornamelijk bekendheid als feesteiland voor West-Europese jongeren op zomervakantie. Door al die moderne en op het massatoerisme inspelende kustplaatsjes en strandresorts zul je bijna vergeten dat Ibiza wel wat meer te bieden heeft. Wie het echte Ibiza wil beleven kan bijvoorbeeld een vakantie naar Santa Eulalia del Rio boeken. De 14.000 inwoners tellende plaats ligt aan de oostkust en is een van de grotere steden van het eiland. Door het wat kleinschaligere horeca-aanbod kiezen veel jongeren voor de resorts aan de zuidkust en blijft Santa Eulalia del Rio relatief rustig.

Vakanties in Santa Eulalia del Rio 6

Accommodaties in Santa Eulalia del Rio

Santa Eulalia del Rio en cultuur

In cultureel opzicht onderscheidt Santa Eulalia del Rio zich eveneens van de meer op jongeren gerichte gebieden. In tegenstelling tot andere vakantiebestemmingen beschikt het plaatsje bijvoorbeeld over enkele opvallende bezienswaardigheden. Het meest in het oog springend is de zestiende-eeuwse kerk Puig de Missa, die gelegen is op de heuvel bij de stad. Op vakantie in Santa Eulalia del Rio ontbreekt strandplezier uiteraard ook niet. Bij de stad liggen twee brede zandstranden met uitgebreide faciliteiten voor zonaanbidders. Ook zwemmen, duiken, waterfietsen, golfen of kanoën op de enige rivier van Ibiza is bij Santa Eulalia del Rio goed mogelijk.

Winkelen en uitgaan in Santa Eulalia del Rio

In het stadje zijn veel winkels gevestigd. Je vindt deze in het centrum, op de boulevard en rond de jachthaven. In de shops zijn onder andere kleding, schoenen, sieraden en souvenirs verkrijgbaar. Typerend voor deze omgeving zijn de hippiemarkten, en deze zijn tijdens een vakantie in Santa Eulalia del Rio dan ook verplichte kost. 's Zomers worden bij Las Dalias sfeervolle nachtelijke markten gehouden. Ondanks dat uitgaan hier niet het belangrijkste is, beschikt het kustplaatsje over diverse cafés, discotheken en bars. Heel bijzonder is de cocktailbar die gevestigd is op het dak van een van de grotere hotels.

Eten en drinken in Santa Eulalia del Rio

Santa Eulalia del Rio is op culinair gebied een van de betere bestemmingen van het eiland, zeker voor authentieke gerechten. Waar in de echte toeristenplaatsen vooral fastfoodketens en snackbars zijn gevestigd, vind je hier nog de echte keuken van Ibiza. Zo kun je op vakantie in Santa Eulalia del Rio een van de finca-restaurants bezoeken, waar de eilandspecialiteiten worden geserveerd. De lokale eetcultuur kent veel eenpansgerechten, die veelal gebaseerd zijn op varkensvlees of vis. Karakteristieke schotels zijn borrida de rajada (rog met amandelsaus), guisat de peix (vis en aardappelen) en sofrit pagès (varkens- en lamsvlees met kip en worst).

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Santa Eulalia del Rio

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Los Pinares


9.7

292 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Los Pinares

Palladium Hotel Don Carlos


9

67 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Palladium Hotel Don Carlos

Invisa Hotel La Cala


8.6

22 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Invisa Hotel La Cala

Reistijd naar Santa Eulalia del Rio

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur
  • Transfertijd naar Santa Eulalia del Rio: 00:40 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Santa Eulalia del Rio

Invisa Hotel La Cala

€ 491p.p.

Vertrek 07-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

22 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Invisa Hotel La Cala

Appartementen Los Pinares

€ 365p.p.

Vertrek 07-10-2019
8 dagen
Logies

292 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Los Pinares

Azuline Mediterraneo

€ 379p.p.

Vertrek 07-10-2019
8 dagen
Logies

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Azuline Mediterraneo

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook