Vakantie Puerto de San Miguel

Puerto de San Miguel ligt aan de noordkust van het eiland Ibiza. Ooit was dit een vissershaven. Sinds de komst van kunstenaars en hippies in de jaren zeventig is er veel op het eiland veranderd, maar Puerto de San Miguel is hier slechts gedeeltelijk in meegegaan. Een vakantie aan de Puerto de San Miguel is dan ook ideaal voor als je wel een keertje de beroemde aparte sfeer op Ibiza wilt proeven, maar eigenlijk vooral voor rust en ontspanning komt. Je vindt hier een prachtig strand langs een baai, dat wordt beschut door met naaldbomen begroeide rotsen.

Vakanties in Puerto de San Miguel 2

Accommodaties in Puerto de San Miguel

Puerto de San Miguel en cultuur

Een vakantie aan de Puerto de San Miguel is niet compleet zonder een bezoek aan de druipsteengrotten Cuevas Can Marça. Je komt er eenvoudig door de weg aan de rechterkant van de baai te volgen. Als je komt voor het beroemde hippieleven van Ibiza, ga dan met de bus, huurauto of veerboot naar Ibiza-stad, Santa Eulalia, Portinatx of San Antonio. Er zijn op diverse plekken hippiemarkten, bijvoorbeeld in Es Cana. Je kunt ook met de veerboot een culturele cruise maken, waarbij je vanaf zee allerlei monumenten van Ibiza kunt zien die sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Winkelen en uitgaan in Puerto de San Miguel

Voor de dagelijkse boodschappen tijdens je vakantie aan de Puerto de San Miguel kun je terecht in enkele supermarkten in het dorp (Pueblo) San Miguel, op enkele kilometers van de haven. In het dorp zijn ook een aantal restaurants, een apotheek, een dokterspost, enkele banken en een postkantoor. 's Avonds is er in het dorp San Miguel aardig wat volk op de been. In de plaatselijke bar wordt live muziek gespeeld. Als je een echt feestbeest bent, kun je beter naar Ibiza-stad gaan. Een vakantie aan de Puerto de San Miguel is vooral geschikt voor mensen die voor hun rust komen.

Eten en drinken in Puerto de San Miguel

Op een toeristisch eiland als Ibiza kun je eigenlijk overal terecht om iets te eten of te drinken. Maar op je vakantie aan de Puerto de San Miguel probeer je het natuurlijk eerst makkelijk dichtbij, in de onmiddellijke nabijheid van de Puerto de San Miguel zelf. Ga daarom naar restaurant Elements. Dit is een goed aangeschreven adres met schitterend uitzicht op het strand van Benirras, ook zeer geliefd als trouwlocatie. Port Balansat is volgens velen het beste visrestaurant op het eiland. Bestel hier Bullit de Peix, een visschotel die je alleen op Ibiza kunt eten.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Puerto de San Miguel

Best beoordeelde vakanties

Balansat Resort


8.3

52 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Balansat Resort

Hotel Olé Galeon Ibiza


0

61 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Olé Galeon Ibiza

Reistijd naar Puerto de San Miguel

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur
  • Transfertijd naar Puerto de San Miguel: 01:05 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Puerto de San Miguel

Balansat Resort

€ 363p.p.

Vertrek 07-10-2019
8 dagen
Logies

52 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Balansat Resort

Hotel Olé Galeon Ibiza

€ 356p.p.

Vertrek 09-10-2019
4 dagen
Half pension

61 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Olé Galeon Ibiza

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook