Vakantie Playa Figueral

Als je plannen hebt om je vakantie door te brengen in het veelzijdige Spanje kun je kiezen uit een groot aantal locaties. Wat de meeste van deze bestemmingen gemeen hebben is een zonovergoten strand gelegen aan een prachtige blauwe zee. Een populair reisdoel is Ibiza, het meest westelijke eiland van de Balearen in de Middellandse Zee. Aan de noordoostkust ervan vind je het aantrekkelijke vakantieparadijs Playa Figueral, ook wel bekend als Platja d'Es Figueral. Het hoort bij de gemeente Santa Eularia des Riu, waarvan de diverse wijken zich langs de kust uitstrekken. Een vakantie in Playa Figueral is geschikt voor strandliefhebbers en watersporters.

Vakanties in Playa Figueral 1

Accommodaties in Playa Figueral

Playa Figueral en cultuur

Playa Figueral is een echt toeristenresort en historische culturele bezienswaardigheden zijn dan ook dun gezaaid. Het merendeel van de vakantiegangers komt hier voor het door het strand, dat in een baai ligt die omringd is door rotskliffen. Het zandstrand heeft een lengte van 350 meter en is tot vijf meter breed. Je kunt tijdens je vakantie in Playa Figueral diverse watersporten beoefenen, zoals duiken, windsurfen, waterskiën en varen op de bekende bananenboten. In tegenstelling tot veel andere vakantieoorden op Ibiza heeft Playa Figueral echter geen partyatmosfeer. Het achterland bestaat uit beboste heuvels waardoorheen een groot aantal wandelroutes is aangelegd.

Winkelen en uitgaan in Playa Figueral

Als je eens een dagje strand wilt overslaan of geen zin hebt in een natuurwandeling, kun je een paar uurtjes ontspannen in het winkelgebied bij Playa Figueral. Veel van de bebouwing bestaat uit hotels, maar verspreid over het toeristische plaatsje vind je ook talloze leuke shops en boetieks. Hier kun je onder meer kleding, lederwaren, zonnebrillen en souvenirs kopen. Er zijn diverse mogelijkheden om 's avonds gezellig uit te gaan. Op vakantie in Playa Figueral kun je bijvoorbeeld heerlijk ontspannen op de terrasjes in het centrum. In de buurt van het strand zijn diverse beachbars.

Eten en drinken in Playa Figueral

Ibiza heeft een aantal typische gerechten, die over het algemeen eenvoudig maar voedzaam zijn. Kip, lamsvlees, worst en varkensvlees zijn bepalende ingrediënten, maar vis, aardappelen en rijst worden ook vaak gebruikt. Echte eilandschotels zijn sofrit pagès (kip, varkens- en lamsvlees met worst) en arròs a la bruta (inktvis met rijst). Een karakteristiek desert van Ibiza is flan (vanillepudding met karamelsaus). Er zijn ook diverse chiringuito's of tapasbarren. Op vakantie in Playa Figueral is het natuurlijk ook mogelijk om te eten bij restaurants met een internationale keuken. Het kustplaatsje beschikt onder andere over een Italiaans restaurant.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Playa Figueral

Best beoordeelde vakanties

Hotel Invisa Figueral Resort


8.8

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Invisa Figueral Resort

Reistijd naar Playa Figueral

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur
  • Transfertijd naar Playa Figueral: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Playa Figueral

Hotel Invisa Figueral Resort

€ 679p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
Half pension

20 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Invisa Figueral Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook