Vakantie Figueretas

Figueretas is een plezierige badplaats op Ibiza. Het is een zeer gunstige locatie om als toerist te verblijven. Figueretas ligt namelijk ingeklemd tussen Ibiza-stad en Playa d'en Bossa. Je kunt op je vakantie in Figueretas dus kiezen tussen lekker luieren op het gouden zandstrand van Figueretas, of je in de gezellige drukte mengen van Playa d'en Bossa of Ibiza-stad. In het hoogseizoen kun je deelnemen aan een van de vele georganiseerde boottochten. Zo kun je met een draagvleugelboot het eiland Formentera bezoeken, dat zeven kilometer ten zuiden van Ibiza ligt.

Vakanties in Figueretas 3

Accommodaties in Figueretas

Figueretas en cultuur

Een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor een vakantie in Figueretas is de spreekwoordelijke gastvrijheid van de Ibizensers. Ook veel kunstenaars en intellectuelen voelden zich om deze reden op dit eiland thuis. Denk bijvoorbeeld aan Jan Cremer en Harry Mulisch. In hun voetsporen groeide het eiland uit tot een eldorado voor hippies. Ook nu nog kom je op Ibiza talloze hippiemarkten tegen. Kenmerkend voor de hippiecultuur is de zogenoemde adlib-stijl. Ad libitum = zoals het je bevalt. Na toerisme is de verkoop van adlib-mode, met een grote verscheidenheid aan stijlen, de belangrijkste economische factor op Ibiza.

Winkelen en uitgaan in Figueretas

Voor de leukste winkels en de beste uitgaansmogelijkheden tijdens je vakantie in Figueretas moet je in Ibiza-stad zijn, of in Playa d'en Bossa. In beide plaatsen zijn talloze clubs en discotheken. Daar worden de feesten gehouden waar Ibiza beroemd om is. Zowel Ibiza-stad als Playa d'en Bossa is maar een half uur lopen (2 kilometer) vanuit Figueretas. De route is erg simpel en mooi: je volgt gewoon de promenade. Met de zee aan je rechterhand loop je naar het noorden, naar Ibiza-stad. Wil je naar Playa d'en Bossa, dus naar het zuiden, dan houd je de zee links.

Eten en drinken in Figueretas

Tijdens je vakantie in Figueretas zul je ongetwijfeld regelmatig over de prachtige boulevard lopen, die de appartementen en hotels scheidt van het strand. Langs de boulevard vind je talloze barretjes en restaurants. Echt een aanrader is het Franse restaurant Soleado. Dit restaurant staat zeer goed aangeschreven. Visliefhebbers moeten in restaurant Principe zijn. Hier eet je heerlijke vis. Natuurlijk staat in het visrestaurant ook paella van vis, schaal- en schelpdieren op het menu. Ben je meer van de Hollandse kost, bezoek dan restaurant de Gouwe Haan. Hier kun je een biefstuk of een schnitzel bestellen. Behalve op de boulevard vind je ook in het centrum genoeg restaurants.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Figueretas

Best beoordeelde vakanties

Hotel Figueretas


8

101 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Figueretas

Hotel Cenit


7.5

98 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Cenit

Hotel Ibiza Playa


0

176 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ibiza Playa

Reistijd naar Figueretas

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur
  • Transfertijd naar Figueretas: 00:25 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Figueretas

Hotel Cenit

€ 345p.p.

Vertrek 07-10-2019
8 dagen
Logies

98 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Cenit

Hotel Ibiza Playa

€ 473p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

176 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ibiza Playa

Hotel Figueretas

€ 348p.p.

Vertrek 14-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

101 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Figueretas

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook