Vakantie Cala Vadella

Op de mooie westkust van het populaire vakantie-eiland Ibiza, tussen Cala Moli en Cala Carbo, vind je Cala Vadella. Aan een diepblauwe baai vol schitterende witte jachten, voorzien van een heerlijk wit zandstrand, is dit pittoreske dorpje de perfecte plek om een gezinsvakantie te vieren. Vier je je vakantie in Cala Vadella buiten het hoogseizoen? Kijk dan niet gek op als je paardrijders over het strand ziet galopperen terwijl de jetskiërs hun kunsten in de open zee vertonen. Net naast het strand verbergen de kliffen een serie grotten waar een avontuurlijke snorkelaar talloze exotische vissen kan ontdekken.

Vakanties in Cala Vadella

Accommodaties in Cala Vadella

Cala Vadella en cultuur

Zoals vele van dergelijke plaatsjes op het eiland is Cala Vadella een vissersdorpje dat uitgegroeid is tot een badplaats waar het leven om de bezoekende toeristen draait. Iets dieper landinwaarts tref je vaak nog wel het authentieke leven van het eiland. Een bezoek aan Cala Vadella zou dan ook altijd gepaard moeten gaan met een trip naar de ruïnes van Sa Caleta of Puig des Molins. Beide locaties bevatten voorbeelden van de bouwstijl van de vroege Phoeniciërs. In de hoofdstad van het eiland, Ibiza Stad, vind je eeuwenoude stadsmuren en andere voorbeelden van de bijzondere architectuur van het eiland. Architectuur die invloeden van de Romeinen, Arabieren en Catalanen combineert in een geheel eigen bouwstijl die je nergens anders aan zult treffen.

Winkelen en uitgaan in Cala Vadella

Op vakantie in Cala Vadella tref je een goede selectie cafés en restaurants. Waar het er overdag vaak heerlijk rustig is, kan het er 's avonds erg levendig zijn. In het verleden huisde het strand van Cala Vadella zelfs een heuse illegale nachtclub waarvan je aan de linkerzijde nog steeds de oude betonnen dansvloer treft. Tegenwoordig een perfecte plek om op een strandlaken van de zon te genieten. Winkelen doe je er bij een van de kleine supermarkten, maar je vindt er ook enkele kledingwinkels waar je outfits in de karakteristieke stijl van Ibiza kan aanschaffen. Uitgebreid winkelen doe je in nabijgelegen San Antoni de Portmany, de op een na grootste stad van het eiland.

Eten en drinken in Cala Vadella

Geen vakantie in Cala Vadella is compleet zonder in een van de restaurantjes aan het strand te genieten van een authentieke guisat de peix. De restjes van deze gegrilde vis met aardappelen worden verwerkt in een stoofschotel die de tweede gang van een maaltijd vormt. Bij je diner drink je een lokale Vi Pages wijn of een alcoholvrije Granzinados. Bij deze laatste wordt lokaal fruit vers geperst, ingevroren en dan verwerkt in een drankje dat doet denken aan het schaafijs dat in het Caribisch gebied zo populair is.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Cala Vadella

Reistijd naar Cala Vadella

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur
  • Transfertijd naar Cala Vadella: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook