Vakantie Cala Llonga

Cala Llonga ligt op slechts tien minuten rijden van Ibiza-stad, maar deze plaats heeft een hele ontspannen sfeer en is daarmee heel verschillend van de beroemde club-scene van het eiland. Het is een kleine, compacte stad omgeven door met pijnbomen begroeide heuvels. Onderaan de heuvels ligt een zanderige baai. De hoofdstad ligt dichtbij Cala Llonga. Wil je tijdens je vakantie in Cala Llonga graag het strand op? Er is een schitterende halvemaanvormige baai met crèmekleurige zand aan de zee. Het water is lange tijd ondiep, wat dit strand ook geschikt maakt voor gezinnen met kinderen. Zwemmers en liefhebbers van watersporten kunnen hier goed uit de voeten. Er zijn tal van ligbedden en de aanwezige restaurants en bars voorzien je graag van een hapje en een drankje. De pijnbomen zorgen voor een heerlijk verkoelende schaduw.

Vakanties in Cala Llonga

Accommodaties in Cala Llonga

Cala Llonga en cultuur

De smalle straatjes en chique restaurants van de hoofdstad van het eiland zijn slechts een busrit verwijderd van Cala Llonga. De historische Dalt Villa is een leuke plek om te beginnen met een verkenningstocht in de omgeving. Maak tijdens je vakantie in Cala Llonga een beklimming van de steile geplaveide heuvel. Bij aankomst aan de top zie je de imposante stadsmuren, de middeleeuwse kathedraal en de oude Moorse kasteel. Het spectaculaire uitzicht over de haven zul je niet snel vergeten.

Winkelen en uitgaan in Cala Llonga

De winkels in Cala Llonga zijn typisch voor die in een vakantieresort. Er is een goed uitgeruste supermarkt met dagelijkse benodigdheden, een apotheek en er zijn ambachtelijke kleine winkeltjes en souvenirwinkels. Wil je tijdens je vakantie in Cala Llonga uitgebreid winkelen of heb je zin in een avond dansen in een leuke club? Dan kun je onder andere terecht in het centrum van Ibiza of je maakt een korte (bus)rit naar Sante Eulalia.

Eten en drinken in Cala Llonga

Naast Cala Llonga ligt het kleine strand van Sol d'en Serra met de beroemde Amante Beach Club. Hier kun je met een drankje in de hand de maan boven de zee zien opkomen. Deze bar is ingebouwd in een klif aan de middellandse zee, er zijn ligstoelen en er is een restaurantgedeelte. In Cala Llonga kun je genieten van een authentieke maaltijd in een van de kleinere restaurants. Wil je tijdens je vakantie in Cala Llonga wat meer keuze hebben wat betreft het dineren? Dan kun je in een van de vele restaurants van Eulalia of Ibiza genieten van een samengesteld menu of een maaltijd tegen een redelijke prijs.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Cala Llonga

Reistijd naar Cala Llonga

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur
  • Transfertijd naar Cala Llonga: 00:40 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook