Vakantie Arguineguín

Aan de zuidwestkust van het Spaanse eiland Gran Canaria ligt het voormalige vissersdorp Arguineguín. De naam betekent 'stil water' in de (dode) taal die door de Guanchen - de oorspronkelijke bevolking op de Canarische eilanden - gesproken werd. Het strand bij Arguineguín is van donker vulkanisch zand, bijzonder om te zien, maar in het hoogseizoen niet erg geschikt om te zonnen omdat het erg heet wordt. In de nabije omgeving zijn wel andere erg mooie stranden waar je kunt zonnen. Een vakantie Arguineguín is vooral fijn als je er lekker op uit wilt trekken en wat van het eiland wilt zien.

Vakanties in Arguineguín 3

Accommodaties in Arguineguín

Arguineguín en cultuur

Als je meer wilt weten van de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria, de Guanchen, breng dan tijdens je vakantie in Arguineguín beslist een bezoekje aan het openluchtmuseum in Fataga. Het schilderachtige Fataga ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Arguineguín in een brede kloof. Ook de stadjes Mogán met zijn middeleeuwse centrum en Puerto Rico zijn leuk om te bezoeken. Vanuit Arguineguín vertrekken dagelijks enkele veerboten naar de Puerto Rico en Puerto de Mogán. Hier en in andere dorpjes vind je lokale ambachtelijke producten als manden, keramiek, kantwerk en houtsnijwerk.

Winkelen en uitgaan in Arguineguín

De markt van Arguineguin is de grootste van Gran Canaria. Deze wordt elke dinsdag van 08:00 tot 14:00 uur gehouden. Naast groente, fruit en vis kun je hier ook toeristische producten kopen. Ook vind je een tweetal winkelcentra - La Marena en Centro Ancora - in het dorpje waar je de gebruikelijke winkels ziet. In het centrum en langs de wandelpromenade vind je ook de barretjes en eetgelegenheden van het stadje. Een discotheek is er niet, wel een discobar. Gezellig winkelen en uitgaan kun je tijdens je vakantie Arguineguín ook in het nabijgelegen Anfi del Mar, dat onder andere per veerboot bereikbaar is.

Eten en drinken in Arguineguín

In de smalle straatjes rond het centrum vind je intieme restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Er zijn veel visrestaurants waar je bijvoorbeeld papegaaivis, schorpioenvis of zaagbaars op het menu ziet staan. Vleesgerechten van geit, konijn en varken kom je ook veel tegen en tijdens je vakantie in Arguineguín moet je beslist ook de papas con mojo proberen; aardappeltjes in de schil met een lekker pittige saus. Gran Canaria produceert kwalitatief goede wijnen, zowel wit als rood. Lekker met de Spaanse tapas! Op het eiland vind je een zestigtal wijnhuizen, waarvan sommige met museum en proeverij.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Arguineguín

Best beoordeelde vakanties

Hotel Bull Dorado Beach & Spa


8.8

762 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bull Dorado Beach & Spa

Sunwing Arguineguin


7.4

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sunwing Arguineguin

Hotel Salobre Hotel Resort & Serenity


6.3

23 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Salobre Hotel Resort & Serenity

Reistijd naar Arguineguín

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur
  • Transfertijd naar Arguineguín: 01:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Arguineguín

Hotel Salobre Hotel Resort & Serenity

€ 1.201p.p.

Vertrek 03-08-2019
8 dagen
Half pension

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Salobre Hotel Resort & Serenity

Sunwing Arguineguin

€ 682p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
Logies

7 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Sunwing Arguineguin

Hotel Bull Dorado Beach & Spa

€ 856p.p.

Vertrek 29-02-2020
8 dagen
All inclusive

762 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bull Dorado Beach & Spa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook